Ασκήσεις Κέγκελ:η γυμναστική της ηδονής

Facebooktwitterpinterest

Σίγουρα έχεις ξανακούσει για την πολύτιμη αξία των ασκήσεων Κέγκελ και μάλιστα κάποια στιγμή υποσχέθηκες στον εαυτό σου πως θα ξεκινήσεις να τις κάνεις κι εσύ. Τέλος στις αναβολές! Οι ασκήσεις Κέγκελ αξίζουν τον κόπο και έχουν και πολλά παράπλευρα οφέλη. Και πάνω απ’ όλα είναι εύκολο να τις κάνεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Τα οφέλη:

1. Οι ασκήσεις Κέγκελ τονώνουν και ενδυναμώνουν τους ηβοκοκκυγικούς μύες ή μύες της πυέλου. Οι μύες αυτοί έχουν το σχήμα αιώρας και ξεκινούν τον κόκκυγα, το τελευταίο κόκκαλο της σπονδυλικής στήλης και εκτείνονται μέχρι το ηβικό οστό, στο κάτω μέρος της λεκάνης, καλύπτοντας παράλληλα τα τοιχώματα του κόλπου και του ορθού εντέρου. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι μυς αυτοί συστέλλονται ρυθμικά. Όσο πιο δυνατή είναι η συστολή, τόσο πιο έντονος γίνεται ο οργασμός. Άλλωστε μια γυναίκα με δυνατούς πυελικούς μυς, μπορεί να δώσει απίστευτη ευχαρίστηση στο σύντροφό της, όταν στη φάση της διείσδυσης, συστέλλει και διαστέλλει τους συγκεκριμένους μυς.

2. Οι ασκήσεις Κέγκελ είναι ιδανικές για την ενδυνάμωση της ουροδόχου κύστης και την αποφυγή της ακράτειας.

3. Παράλληλα, με τις ασκήσεις Κέγκελ δυναμώνουν και οι σύνδεσμοι που συγκρατούν τη μήτρα ψηλά προλαμβάνοντας την πρόπτωση.

4. Έπειτα, είναι καλό να γνωρίζεις πως μπορείς να κάνεις τις συγκεκριμένες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με τον τρόπο αυτό αποκτάς ένα μεγάλο πλεονέκτημα κατά τον τοκετό αλλά και μετά τη γέννα. Έτσι θα δυναμώσουν και οι ταλαιπωρημένοι κατά τη γέννα πυελικοί μυς.

Πώς θα εντοπίσεις τους πυελικούς μύες

Εντόπισε τους σωστούς μυς διακόπτοντας την ροή των ούρων τη επόμενη φορά που θα είσαι στην τουαλέτα. Μην συνηθίζεις να κάνεις τις Κέγκελ κάθε φορά που ουρείς γιατί μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα, αποδυναμώνοντας τους πυελικούς μυς.

Ένας άλλος τρόπος να εντοπίσεις τους ηβοκοκκυγικούς μυς, είναι βάζοντας ένα δαχτυλάκι μέσα στον κόλπο και σφίγγοντας τους μύες γύρω του. Το σφίξιμο που θα αισθανθείς προκαλείται από τους πυελικούς μύες. Στη συνέχεια, δοκίμασε τις παρακάτω ασκήσεις:

Η βασική άσκηση Κέγκελ: Σιγά, σιγά σφίξε τους πυελικούς μυς σε μια κίνηση μέσα έξω. Κράτα την κίνηση μετρώντας ως το τρία και έπειτα χαλάρωσε για τρία δευτερόλεπτα. Επανάλαβε όσες φορές θέλεις ξεπερνώντας το μισό λεπτό καθημερινά.

Οι γρήγορες ασκήσεις Κέγκελ: Σφίξε και χαλάρωσε συνεχώς, σε μια αδιάκοπη κίνηση. Στην αρχή στόχευσε στην ποιότητα και όχι στην ταχύτητα. Οι περισσότερες επαναλήψεις θα έρθουν μέσα από την εξάσκηση εν καιρώ.

Με εναλλαγή στο ρυθμό: Δοκίμασε τον συνδυασμό μικρών και μεγαλύτερων επαναλήψεων των Κέγκελ. Για παράδειγμα δοκίμασε δέκα σύντομες και πέντε πιο μεγάλες επαναλήψεις.

Προσπάθησε να κάνεις τις ασκήσεις Κέγκελ σε διαφορετικές στάσεις, καθώς τρως, στέκεσαι, ή είσαι ξαπλωμένη- δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Είναι εύκολες και μπορείς να τις δοκιμάσεις παντού ακόμα και περιμένοντας το λεωφορείο, ή σε κάποια αίθουσα αναμονής. Αν ασκείσαι τακτικά, θα νιώσεις τη διαφορά σε 12 εβδομάδες μόλις.

http://www.womenonly.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.