Ανόρθωση φρυδιών (Brow Lift)

Facebooktwitterpinterest

Ανάλογα με το βαθμό πτώσης, η ανόρθωση φρυδιών μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

A. Εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης (botox). Συνιστάται κυρίως σε μικρού βαθμού πτώση των φρυδιών, με πολύ καλό αποτέλεσμα. Η διόρθωση επιτυγχάνεται με έγχυση του botox στο όριο του σφιγκτήρα του βλεφάρου, οπότε ο μυς που τον ανταγωνίζεται, ο μετωπιαίος μυς, αναλαμβάνει να ανορθώσει τα φρύδια. Προσοχή απαιτείται τόσο στη δοσολογία του φαρμάκου, όσο και στην τεχνική έγχυσης, αφού η περιοχή γειτνιάζει με τον ανελκτήρα του άνω βλεφάρου. Λόγω αυξημένης διεισδυτικότητας στους ιστούς, η χρήση του dysport αντί του botox στην περιοχή αντενδείκνυται.

Β. Ανόρθωση φρυδιών μέσω της άνω βλεφαροπλαστικής. Ενδείκνυται σε μέτρια έως σημαντικού βαθμού πτώση που συνοδεύεται με περίσσεια δέρματος στην περιοχή του άνω βλεφάρου. Στον ίδιο χρόνο αποκαθίσταται το ύψος του φρυδιού και αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα (και αναρτάται ο δακρυικός αδένας όταν χρειάζεται) μέσω μίας τομής στην δερματική πτυχή του άνω βλεφάρου.

Γ. Ανόρθωση φρυδιών μέσω πλαστικής της εν τω βάθει κροταφικής περιτονίας και της επικράνιας απονεύρωσης. Πρόκειται για τεχνική που αναπτύχθηκε το 2003 από τον Γάλλο πλαστικό Dr Alain Fogli και απευθύνεται στην αποκατάσταση μέσω μιας πολύ μικρής τομής στο τριχωτό του έξω τριτημορίου των φρυδιών. Θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες minimally invasive τεχνικές στην πλαστική χειρουργική, αφού μέσω ελάχιστης τομής υπό τοπική αναισθησία ή μέθη προσφέρεται σημαντικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Δ. Ενδοσκοπική αποκατάσταση φρυδιών- μετώπου. Μέσω 4-5 οπών μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και υπό γενική αναισθησία συνήθως μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη θέση των φρυδιών, την περιοχή του μεσοφρύου, το ριζορίνιο και να αντιμετωπίσουμε τις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου. Η καθήλωση πραγματοποιείται με χρήση ειδικών συσκευών ανάρτησης ή βιδών.

Κατά τη επίσκεψη στο ιατρείο θα αναλυθούν διεξοδικά οι υπάρχουσες επιλογές που συμβαδίζουν με τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου ατόμου ,οι λεπτομέρειες της επέμβασης, το είδος της αναισθησίας που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση , τυχόν επιπλοκές και πιθανότητα εμφάνισης τους και τέλος το κόστος της επέμβασης της ανόρθωσης φρυδιών (BROW LIFT).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.