Βλεφαροπλαστική: Σβήσε μαύρους κύκλους & σακούλες

Facebooktwitterpinterest
Τα προβλήµατα αυτά µπορούν να αποκατασταθούν µε εύκολο και ανώδυνο τρόπο µέσω της βλεφαροπλαστικής, µιας από τις πιο διαδεδοµένες επεµβάσειςστην πλαστική χειρουργική, γνωστής για το γρήγορο και εντυπωσιακό αποτέλεσµα στη συνολική εµφάνιση του προσώπου.
Αντιµετώπισέ το!Ποιες είναι οι µέθοδοι αντιµετώπισης, αν στην περιοχή των µατιών έχεις:

  • Πλεονάζον δέρµα άνω βλεφάρου Αποκαθίσταται µε την άνω βλεφαροπλαστική. Σε ήπιες περιπτώσεις βοηθά το χηµικό peeling, το λέιζερ διοξειδίου (γνωστό ως «Madonna Lift») και το microneedling.
  • Πτώση δακρυϊκού αδένα Εµφανίζεται σαν «χαλαρή κουκούλα» κάτω από τη γωνία του φρυδιού και διορθώνεται µε τη βλεφαροπλαστική µε κατάλληλη ανάρτηση.
  • Πτώση φρυδιών  Όσες περιπτώσεις δεν µπορούν να διορθωθούν µε botox, υαλουρονικό οξύ ή το συνδυασµό τους απαιτούν χειρουργική αποκατάσταση. Είναι λάθος να αφαιρεθεί το χαλαρό δέρµα κάτω από τα πεσµένα φρύδια χωρίς προηγουµένως να τοποθετηθούν στην αρχική τους θέση. Σε µικρή πτώση χρησιµοποιείται η τοµή της άνω βλεφαροπλαστικής. Είναι προτιµότερο,όµως, να συνδυαστεί µε µικρή τοµή 2 εκ., κρυµµένη στο τριχωτό των κροτάφων.
  • Διόγκωση έσω κανθού Οφείλεται σε λίπος που προβάλλει στην περιοχή και αποκαθίσταται µέσω µικρής τοµής στην περιοχή ή, αν πλεονάζει δέρµα, µέσω άνω βλεφαροπλαστικής.
  • Πτώση έξω κανθού Δίνει ύφος λυπηµένο στο πρόσωπο. Με εσωτερικό ράµµα, αποκαθίσταται η γωνία στο φυσιολογικό της ύψος.
  • Λεπτές ρυτίδες κάτω βλεφάρου Απόλυτη ένδειξη για pinch βλεφαροπλαστική (αφαίρεση λεπτής λωρίδας δέρµατος από τις κάτω βλεφαρίδες). Εναλλακτικά, το χηµικό peeling και το botox βοηθούν.
  • «Σακούλες» κάτω βλεφάρου Αποτελούν προβολή του λίπους που φυσιολογικά συγκεντρώνεται εκεί µε το πέρασµα του χρόνου. Η νέα τάση απαιτεί να µην αφαιρούνται, αλλά ο όγκος τους να χρησιµοποιείται κατάλληλα µε την κάτω βλεφαροπλαστική για να αποκαταστήσει γειτονικές περιοχές που το έχουν ανάγκη (tear trough), αποφεύγοντας το «σκελετωµένο look».
  • Μαύρους κύκλους – αύλακες Είναι εκδήλωση κακής ιστικής κυκλοφορίας που δίνει τη χαρακτηριστική χρώση. Βελτιώνονται µε χηµικό peeling και µικροµεταµόσχευση αυτόλογου λίπους µε υποδόρια έγχυση.
  • Πτώση µέσου τριτηµορίου του προσώπου Χωρίς επιπλέον τοµές από την κάτω βλεφαροπλαστική, µπορεί να στηριχτεί το µέσο πρόσωπο (midface lift) και να αποκατασταθούν οι χαλαρές παρειές και οι βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες.

Τι να Περιµένεις

Ανάλογα µε το πρόβληµα, η επέµβαση εξατοµικεύεται. Εκτελείται συνήθως µε τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και απαιτεί µικρό χειρουργικό χρόνο.
Στο πάνω βλέφαρο παραµένει συνεχόµενο ενδοδερµικό ράµµα στη φυσιολογική πτυχή του δέρµατος, που αφαιρείται την 6η ηµέρα.
Στο κάτω βλέφαρο µπορεί να µην υπάρχει καν εµφανής τοµή ή να υπάρχει µικρή τοµή κάτω από τις βλεφαρίδες. Δεν απαιτείται νοσηλεία και το ήπιο οίδηµα που δηµιουργείται υποχωρεί την 1η εβδοµάδα. Ορατές τοµές µετά το δίµηνο δεν υπάρχουν και το αποτέλεσµα δικαιώνει απόλυτα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.