Τι είναι η Γεμμοθεραπεία

Facebooktwitterpinterest

Η Γεμμοθεραπεία είναι ένα παρακλάδι της φυτοθεραπείας, που έχει ανακαλυφθεί από τον Henri Pol και τους συναδέλφούς του το 1965.

Η Γεμμοθεραπεία είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί εκχυλίσματα των μπουμπουκιών των φυτών και άλλους φυτικούς ιστούς όταν βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Αυτοί οι ιστοί είναι πλούσιοι σε παράγοντες ανάπτυξης, περιλαμβανομένων βιταμινών, ιχνοστοιχείων, φυτό-ορμονών, αυξινών, gibberellins Μερικά από αυτά τα ενεργά συστατικά βρίσκονται μόνο στα μπουμπούκια και όχι σε ολόκληρο το φυτό.
Η Γεμμοθεραπεία είναι κλάδος της φυτοθεραπείας. Στη θεραπευτική αγωγή χρησιμοποιούνται γλυκερινικά εμβρέγματα οφθαλμών και άλλων εμβρυακών φυτικών κυττάρων. μιλάμε για φυτική γεμμοθεραπεία, η οποία εισάγει τους νεαρούς βλαστούς και τις ανθισμένες κορυφές στη θεραπευτική.

Γεμμοθεραπεία και Παχυσαρκία

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού συνεχώς ψάχνει νέες μεθόδους διαχείρισης και απώλειας του βάρους εκτός των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στον τρόπο ζωής και διατροφής. Μια από τις μεθόδους είναι η εφαρμογή της γεμμοθεραπείας στον πόλεμο κατά της παχυσαρκίας . Γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η Βetula pubescens (birch) όπου επηρεάζει γενικώς τους ενδοκρινείς αδένες και κυρίως τον θυρεοειδή αδένα όπου εξισορροπείται το ενδοκρινικό σύστημα έτσι ώστε ο οργανισμός ανταποκρίνεται θετικά στο ποσό της τροφής που καταναλώνεται. Επίσης λειτουργούν και σαν γενικό αποτοξινοτικό του οργανισμού. Άλλα Γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα επίσης που χρησιμοποιούνται είναι η ficus carica and tilia και juniperus, rosmarinus and tilia.

 

 

http://www.naturaltherapy.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.