Αγιουρβέδα, κατά της κυτταρίτιδας

Facebooktwitterpinterest

Σπα…καθαρό, χαλαρό, υγιές σώμα και ήρεμος νους. Θα μπορούσα να πω πως στον δικό μας μοντέρνο κόσμο το σπα είναι ένας από τους λίγους διαθέσιμους τρόπους διαλογισμού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αγιουρβέδα χρησιμοποιούσε τη σάουνα, το μασάζ, τα λάδια, το πίλινγκ και την αρωματοθεραπεία πριν η ανθρωπότητα δημιουργήσει τις μεθόδους και τα εργαλεία του House M.D.

Tώρα μπορείτε να δοκιμάσετε το σπα πρόγραμμα της αγιουρβέδας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας χωρίς να βγείτε από το σπίτι σας. 

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις συνταγές της αγιουρβέδας  έχουν φυσική προέλευση. Θα χρειαστούμε να φτιάξουμε ένα πίλινγκ και ένα λάδι για το μασάζ. Στην αγιουρβέδα για το πρώτο βήμα της σπα θεραπείας για την κυτταρίτιδα χρησιμοποιείται ειδική σκόνη από 12 φυτά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μάλλον δεν θα βρείτε στο σπίτι σας 12 ινδικά φυτά, θα φτιάξουμε ένα πιο απλό πίλινγκ. Γι΄αυτό  απλώς ανακατέψτε μέλι με χονδρό αλάτι.
Σαν βάση για το λάδι μας θα πάρουμε οποιοδήποτε λάδι για μετά το μπάνιο (π.χ. το Johnsons Baby) ή κανονικό ελαιόλαδο. Τώρα θα προσθέσουμε στη βάση μας  (περίπου 20 ml) 10-15 σταγόνες  λαδιού πορτοκαλιού (είναι κανονικό αρωματικό λάδι που μπορείτε να το βρείτε στο φαρμακείο ή ακόμα και στο Jumbo).

*Μπορεί να έχετε παρατηρήσει πως και στις σύγχρονες κρέμες που καταπολεμάνε την κυτταρίτιδα η κυρία δραστική ουσία είναι το λάδι πορτοκαλιού.

Μετά από το βραδινό σας μπάνιο βρείτε χρόνο 2-3 φορές την εβδομάδα για να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

Βήμα 1. Πίλινγκ. Βάζουμε το μίγμα μας στους γλουτούς και στους μηρούς και εκτελούμε ένα χαλαρό πίλινγκ.

Βήμα 2. Μασάζ. Απλώνουμε το λάδι μας και κάνουμε αρκετά δυνατό και βαθύ μασάζ. Πιάνοντας μόνο επιφανειακά το δέρμα δεν θα πειράξετε τα πιο κάτω στρώματα που κρύβεται η κυτταρίτιδα.

Βήμα 3. Σάουνα. Ας υποθέσουμε πως δεν είστε ένας τυχερός ιδιοκτήτης σπιτικής σάουνας και ας δοκιμάσουμε να μιμηθούμε τη δράση της. Ανοίγουμε το ζεστό νερό, τόσο πολύ ώστε να το αντέχετε. Αφήστε το νερό να πέφτει μόνο στα πόδια και στους γλουτούς σας. Σιγά-σιγά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Όταν τα ποδιά σας αποκτήσουν ένα ξεχωριστό χρώμα ντομάτας, ανοίξτε το παγωμένο νερό. Η ξαφνική εναλλαγή ζεστού-κρύου βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού στους ιστούς και σαν αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Μόλις παγώσουν τα πόδια αρχίστε πάλι να ανεβάζετε τη θερμοκρασία του νερού. Εκτελέστε μερικούς κύκλους. Η τελευταία φάση πρέπει να γίνει με κρύο νερό.
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.