Η Αρωματοθεραπεια ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεια για την ομορφια μας

Facebooktwitterpinterest

Στην ομορφια μας η Αρωματοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και αιώνες. Είναι γνωστή ως μια θεραπευτική φυσική πρακτική για την ομορφια μας που εκτελείται συνήθως για να αναζωογονήσει, να χαλαρώσει, και να προωθήσει την ομορφιά, την υγεία, καθώς επίσης και την αίσθηση χαλάρωσης. Θεωρείται ιδιαίτερα αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία για την ομορφια μας, επειδή γενικά λειτουργεί για να ενοποιήσει ή να ισορροπήσει το σώμα, το μυαλό, και το πνεύμα εκείνων που την εφαρμόζουν, κάνοντας το άτομο ήρεμο και δραστήριο.

Στην ομορφια μας η αρωματοθεραπεία, ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία είναι κατ’ αρχήν μια θεραπευτική πρακτική που συνεπάγεται τη χρήση των αγνών αιθέριων ελαίων με διάφορους τρόπους όπως λουτρό, εισπνοές, και μασάζ. Η λέξη είναι σύνθετη και προέρχεται πραγματικά από δύο λέξεις: Το άρωμα, που σημαίνει μυρωδιά, και τη θεραπεία, που σημαίνει αγωγή.

Για την ομορφιά μας η Αρωματοθεραπεία ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία λέγεται ότι έχει εξελιχθεί μέσα στους αιώνες και ασκείται σε όλες τις ηπείρους.Επιπλέον, η αρωματοθεραπεία ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία λειτουργεί για την ομορφιά μας βασικά σε αρμονία με το σώμα σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά από μια συνεδρία αρωματοθεραπείας, το σώμα σας γίνεται ισχυρότερο επειδή ενισχύθηκε με τα σύνθετα θρεπτικά συστατικά των αγνών αιθέριων ελαίων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αιθέρια έλαια δεν είναι κάτι που συντίθενται σε εργαστήρια ώστε να στερούνται τα συστατικά τους, τα οποία τα καθιστούν ισχυρά για να κατευνάσουν τα συναισθήματα του ατόμου.
Πραγματικά, η αρωματοθεραπεία ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία, ορισμένες ιδέες σχετικά με την απορρόφηση των αιθέριων ελαίων διατηρούνται.

Συνήθως υποστηρίζεται ότι τα αιθέρια έλαια έχουν γενικά μια σχετικά απλή και λαπά-διαλυτή μοριακή δομή που τους επιτρέπει να περάσουν εύκολα στο δέρμα. Μόλις εφαρμοστούν τα αραιωμένα αιθέρια έλαια στο δέρμα, τότε απορροφούνται εντελώς και διαπερνούν βαθιά τους ιστούς, τα ενδιάμεσα υγρά και το αίμα που κυκλοφορεί. Μέσω αυτής της διαδικασίας η αρωματοθεραπεία ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία θεωρείται ως ιδιαίτερα ισχυρή επιλογή υγείας. Αυτός ο ισχυρισμός η υποστηρίζεται επίσης και από την άποψη ότι η αρωματοθεραπεία, ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία, λειτουργεί με τα αιθέρια έλαια που αναζωογονούν φυσικά τους παράγοντες που διευκολύνουν την εξάλειψη των αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων και των νεκρών κυττάρων. Τέλος, η αρωματοθεραπεία ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία εργάζεται με τα αιθέρια έλαια που συμβάλουν στην αναγέννηση των νέων και υγιών κυττάρων.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, η αρωματοθεραπεία ως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία εφαρμόζεται σήμερα με το μασάζ, καθώς τα αιθέρια έλαια μεταφέρονται στα συγκεκριμένα όργανα και συστήματα του σώματος, όπου ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίες των οργάνων του σώματος.

Προϊόντα Μπάνιου Αρωματοθεραπείας
Αρωματοθεραπεία είναι η αρχαία πρακτική της χρήσης αιθέριων ελαίων που προέρχονται από φυτά για θεραπευτικά σκοπούς.

Οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν το πρώτο μηχάνημα απόσταξης, ένα υποτυπώδες μέσο για την εξαγωγή ακατέργαστου ελαίου από κέδρο το οποίο χρησιμοποιούσαν για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβάνοντας και την ταρίχευση νεκρών, τα καλλυντικά, και τα λουτρά.

Σήμερα, η αρωματοθεραπεία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Δεν περιορίζεται πλέον στα λουτρά και τα καλλυντικά, αλλά η αρωματοθεραπεία έχει διάφορες θεραπευτικές χρήσεις, και φθάνει μέχρι το σημείο να συμπληρώνει αυτό που αποκαλείται ολιστική θεραπεία. Τα προϊόντα μπάνιου αρωματοθεραπείας συνδυασμένης παραγωγής συνδυάζουν όλα τα θαυμάσια οφέλη των αιθέριων ελαίων με τις χαλαρωτικές ιδιότητες του ζεστού νερού. διαθέτουν πολλά πλεονεκτήματα, το ελάχιστο από τα οποία είναι η ανακούφιση από το στρες και το άγχος. Σήμερα, ανάλογα με τα αιθέρια έλαια που περιέχουν, ορισμένα προϊόντα μπάνιου αρωματοθεραπείας βοηθούν επίσης στους μυϊκούς πόνους ή κάνουν την ατμόσφαιρα αισθησιακή που φτιάχνει τη διάθεση.

Τα αρωματικά λουτρά χρησιμοποιούνταν από καιρό. Οι Κινέζοι είναι ίσως οι πρώτοι αναγνωρισμένοι καλλιεργημένοι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν την αρωματοθεραπεία, αλλά σ’ αυτούς, η επιστήμη περιορίστηκε μόνο στην καύση θυμιάματος στους ναούς και στα προγονικούς βωμούς στο σπίτι. Ήταν μόνο κατά την εποχή των Αιγυπτίων που τα αρωματικά λουτρά χρησιμοποιήθηκαν. Μαθαίνοντας από αυτούς, οι Έλληνες έκαναν επίσης καλή χρήση των αρωματικών λουτρών, μια πρακτική την οποία υιοθέτησαν αργότερα οι Ρωμαίοι στα δημόσια λουτρά τους. Οι άνδρες Ιάπωνες, επίσης, δεν απέφευγαν τα αρωματικά λουτρά. Στην Ιαπωνία, συνηθίζεται στην πρώτη πλύση να ξεπλένονται καλά σε ένα χωριστό ντους ή λεκάνη και στη συνέχεια να κάνουν ένα πολύ ζεστό μπάνιο σε μπανιέρα γεμάτη με προϊόντα αρωματοθεραπείας.

Σε πολλές δυτικές χώρες, τα προϊόντα μπάνιου αρωματοθεραπείας παρουσιάζουν αύξηση πωλήσεων, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα οφέλη της χαλάρωσης με αρωματικά λουτρά.
Ίσως ο ευκολότερος τρόπος για την εφαρμογή της αρωματοθεραπείας είναι η χρήση προϊόντων αρωματοθεραπείας στο μπάνιο. Τα προϊόντα μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος αιθέριου ελαίου, γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Άλλοι τύποι προϊόντων μπάνιου αρωματοθεραπείας περιλαμβάνουν έλαια Carrier, Absolutes, εκχυλίσματα ελαίου, ρητίνες, και hydrosols ή ανθόνερα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους προϊόντων μπάνιου αρωματοθεραπείας ατομικά, προσθέτοντας απλά 5-7 σταγόνες στο νερό.
Έχετε όμως και τη δυνατότητα να αναμείξετε όλα αυτά τα προϊόντα μπάνιου αρωματοθεραπείας για συνεργασμένη επίδραση. Το να επιλέξετε το δικό σας λάδι μπάνιου από διάφορα προϊόντα αρωματοθεραπείας μπάνιου μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα μίγμα από αυτά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε ένα αισθησιακό μπάνιο, δοκιμάστε προϊόντα μπάνιου αρωματοθεραπείας από σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο, ylang-ylang, πατουλί, Νερόλι (πορτοκαλανθό) ή γιασεμί.

Συνταγή Μπάνιου Αρωματοθεραπείας
Η αρωματοθεραπεία εφαρμόζεται για πολύ καιρό σε συνδυασμό με τη θεραπευτική δράση του ζεστού μπάνιου. Οι Αιγύπτιοι ήταν ίσως ο πρώτος λαός που την χρησιμοποίησε, προσέθετε απόσταγμα από βότανα και φυτά που θεωρούνταν ευεργετικά στο σώμα. Αργότερα, οι συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας έγιναν γνωστές στους Έλληνες που τις απέδωσαν στους θεούς, και στη συνέχεια στους Ρωμαίους που ήταν από τους πρώτους λαούς που διέθεταν ποτέ δημόσια λουτρά.
Σήμερα, οι συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας είναι δημοφιλείς στους άνδρες και τις γυναίκες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν αρωματικά λουτρά γιατί τους αρέσει να εισπνέουν ευχάριστες μυρωδιές ενώ χαλαρώνουν στην καταπραϋντική ζεστασιά του νερού. Ορισμένοι ειδικοί εναλλακτικοί γιατροί συνιστούν επίσης συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από διάφορες ασθένειες, από επιφανειακές δερματοπάθειες μέχρι και τις πιο σοβαρές.

Γιατί οι συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας είναι ευεργετικές
Οι συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας είναι ευεργετικές για δύο λόγους. Πρώτον διότι το ίδιο το νερό είναι ένα ισχυρό στοιχείο το οποίο για πολλά χρόνια, συσχετίστηκε με αμέτρητα θεραπευτικά οφέλη.
Ακόμη και οι συμβατικοί γιατροί συστήνουν συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας σε ασθενείς και υπάρχει αρκετό επιστημονικό υλικό που αποδεικνύει αυτό τον ισχυρισμό.
Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο οι συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας είναι ευεργετικές είναι το γεγονός ότι το νερό που χρησιμοποιείται είναι ζεστό. Η ζεστασιά του λουτρού βοηθά στην δραστηριοποίηση του ελαίου και στην καλύτερη απορρόφησή του από το δέρμα. Η ζεστασιά προσφέρει επίσης ένα άριστο αποτέλεσμα ενυδάτωσης.

Συνταγές Μπάνιου Αρωματοθεραπείας: Λύση Απλή
Οι συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας περιλαμβάνουν σχεδόν κάθε είδος αιθέριου ελαίου.
Για καλύτερη απορρόφηση των αιθέριων ελαίων, σε μια συνταγή μπάνιου αρωματοθεραπείας πρέπει να περιλαμβάνεται το έλαιο carrier. Το έλαιο carrier μπορεί να είναι οτιδήποτε, από απλό έως φυτικό εκχύλισμα, ακόμη και αρωματικό.
Τα έλαια Carrier στις συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας θρέφουν το δέρμα σας. Παράγονται από φυτικά έλαια που είναι πολύ ωφέλιμα, όχι μόνο γιατί βοηθούν στη «διακίνηση» των αιθέριων ελαίων, αλλά επειδή περιέχουν τα δικά τους θρεπτικά συστατικά. Τα αιθέρια έλαια στις συνταγές μπάνιου αρωματοθεραπείας παράγουν διάφορα διακριτικά αποτελέσματα που εργάζονται συνδυαστικά με τα θεραπευτικά αποτελέσματα του νερού και την θρέψη που παρέχουν τα έλαια carrier.


Συνταγή Μπάνιου Αρωματοθεραπείας: Βασικές λύσεις
Για ένα βασικό λάδι μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή μπάνιου αρωματοθεραπείας:

– Προσθέστε 1-2 ουγκιές απλού ελαίου carrier στο νερό της μπανιέρας.

– Μερικές καλές επιλογές των ελαίου carrier είναι καρύδα, ελαιόλαδο, σουσάμι, ή τζοτζόμπα.

– Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μίγμα από διάφορα έλαια, όπως η συνταγή μπάνιου αρωματοθεραπείας:

– Ανακατέψτε μιάμιση ουγκιές ελαιόλαδο,
3 ουγκιές αμυγδαλέλαιο,
1 ουγκιά σησαμέλαιο,
1 ουγκιά canola, και
μισή ουγκιά ελαίου από φύτρο σιταριού.

– Ρίχνετε το μίγμα σε μια κανάτα με καπάκι.

– Ανακινήστε καλά αφού προσθέστε 1 ουγκιά σε νερό της μπανιέρας.

Αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας
Για τα δεδομένα της σημερινής, το αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας είναι ένα από τα πιο επίκαιρα. Πολλές εταιρείες προσφέρουν ακόμη μια σειρά απ’ αυτό το προϊόν που προορίζεται για ανθρώπους που θα ήθελαν να αισθανθούν και να γευτούν την υπέροχη εμπειρία του, κάνοντας ένα αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας.
Ένα αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας που διατίθεται προορίζεται στην πραγματικότητα για παιδιά. Υποστηρίζεται ότι το είδος αυτό είναι σωτήριο όταν το παιδί είναι μπουκωμένο και έχει πυρετό, επειδή βοηθά στην μείωση της θερμοκρασίας και απαλύνει τους μυϊκούς πόνους. Για περισσότερη πληροφόρηση, αυτό το αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας έχει σχηματιστεί από ένα μίγμα από ήπια φυτικά παράγωγα, εμπλουτισμένο με μια θρεπτική φυτική σύνθεση, που πρωτίστως προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα από κακώσεις. Δημιουργήθηκε ακόμη και να για αποφευχθεί η εμφάνιση ερεθισμού, καθιστώντας τη χρήση του κατάλληλη για παιδιά.

Ένα άλλο προϊόν είναι γνωστό ως ένα αφρόλουτρο ισορροπίας αρωματοθεραπείας που επιτρέπει το μυαλό και το σώμα σας να λειτουργεί αποτελεσματικά. Αυτό το προϊόν λέγεται ότι ηρεμεί τις αισθήσεις σας, καθώς σας ανεβάζει το αιθέριο έλαιο του Ylang-Ylang. Επίσης το φυσικό αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας που έχει παραχθεί από λουλούδια χαμομηλιού, άνθη καλέντουλας, φύκια, φτελιά, ρίζα marshmallow (φυτό althaea officinalis), ρίζα comfrey (φυτό γένους symphytum, τσουκνίδα, chickweed, και άλλα βότανα. Αυτό το αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας λέγεται ότι επίσης περιέχει ένα αρωματικού ελαίου, το οποίο απλά ανεβάζει το μπάνιο σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ένα άλλο προϊόν παράγεται από αιθέρια έλαια από γλυκό πορτοκάλι, ροζ γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, αλόη βέρα, soapbark (σαπουνόδεντρο), και ροδόνερο. Aυτά είναι τα συστατικά που καθιστούν αυτό το αφρόλουτρο αρωματοθεραπείας ικανό να βοηθήσει το σώμα, προσφέροντας μια αίσθησης ηρεμίας.

Πολλά είναι τα αφρόλουτρα αρωματοθεραπείας στην αγορά αλλά καλύτερα να μάθετε τον τύπο και την κατάσταση του δέρματός σας πριν επιλέξετε για πρώτη φορά ένα από αυτά.

http://www.anew.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.