Συνάντηση εργασίας , Θεσσαλονίκη 16/5/13 Αμφιθέατρο ΚΕΔΕΑ, 10.00 π.μ

Facebooktwitterpinterest

                                                  votana           «Παραγωγή αρωματικών φυτών και  πιστοποίηση βιολογικών καλλυντικών στην Ελλάδα και τον κόσμο,
προοπτικές και προκλήσεις ανάπτυξης»,

Η ανάγκη για έναν «πράσινο» τρόπο ζωής, με σεβασμό στο περιβάλλον έχει στρέψει πολλούς καταναλωτές στην αγορά προϊόντων που έχουν παραχθεί με μεθόδους φιλικούς προς το περιβάλλον όπως τα βιολογικά τρόφιμα και τα φυτικά και βιολογικά καλλυντικά.

Η στροφή αυτή των καταναλωτών στα  λεγόμενα «πράσινα προϊόντα» , έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στη δραστηριοποίηση τους στον κλάδο.  Εκτιμάται ότι  το μέγεθος της αγοράς φυτικών καλλυντικών στην Ελλάδα  ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ περίπου , παρουσιάζοντας από έτος σε έτος ρυθμό ανάπτυξης της τάξης 15-20%.

 

Η ανάπτυξη της αγοράς των φυτικών και βιολογικών καλλυντικών, εξαρτάται από τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο  καθώς και από την  ενημέρωση των καταναλωτών σε σχέση με τα προτερήματα της χρήσης φυσικών και πιστοποιημένων προϊόντων. Η ΔΗΩ, θέλοντας να στηρίξει τη δραστηριότητα αυτή και  ταυτόχρονα θεωρώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και τη χρήση τους για την παραγωγή πιστοποιημένων και ποιοτικών καλλυντικών, διοργανώνει συνάντηση εργασίας στη Θεσσαλονίκη, στις 16/5/13, με τίτλο «Παραγωγή αρωματικών φυτών και πιστοποίηση βιολογικών καλλυντικών στην Ελλάδα και στον κόσμο, προοπτικές και προκλήσεις ανάπτυξης» .

 

«Στη συνάντηση θα προσκληθούν και θα συμμετέχουν παραγωγοί, μεταποιητές, διακινητές, πιστοποιητικοί οργανισμοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό (πιστοποίηση ICEA, COSMOS κ.α) και ειδικοί επιστήμονες, ώστε να “ταξιδέψουμε” όλοι μαζί στη διαδρομή των αρωματικών φυτών και να αποτυπώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, τις προοπτικές και τις προκλήσεις», όπως δήλωσε η Γεν. Δι/ντρια της ΔΗΩ κα Χαρίκλεια Μινώτου.

 

 

Πληροφορίες:

 

ΔΗΩ, Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Τηλ. : 210.8224384

Email: info@dionet.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.