Η άσκηση κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι κρίσιμη για την καρδιαγγειακή υγεία των παιδιών.

Facebooktwitterpinterest

askisi00Ερευνητές μελέτησαν τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής στα παιδιά

Η άσκηση ακόμη και κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι κρίσιμη για την καρδιαγγειακή υγεία των παιδιών.

Ερευνητές από μια δια-πανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα, το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, το McGill University και το Laval University μελέτησαν τις επιπτώσεις που έχει στα παιδιά η καθιστική ζωή σε σχέση με την μέτρια ή έντονη άσκηση.

Η έρευνα μελέτησε 500 παιδιά ηλικίας 8 – 10 ετών. Οι μετρήσεις αφορούσαν διάμετρο μέσης, συστολική και διαστολική πίεση, τριγλυκερίδια, συγκέντρωση γλυκόζης, υψηλής πυκνότητας λιπο-πρωτεϊνη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι ανάμεσα στις δραστηριότητες των παιδιών που θεωρούνται καθιστικές, η πιο επικίνδυνη είναι ο χρόνος μπροστά σε μια οθόνη.

Η μέτρια ή έντονη φυσική δραστηριότητα μειώνει σημαντικά στα παιδιά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου αλλά ακόμη πιο σημαντικό υποστηρίζουν οι ερευνητές είναι τα παιδιά να μοιράζουν το χρόνο της άσκησης τους μέσα στην ημέρα.

Προσπαθήστε λοιπόν να κρατάτε το παιδί σας ενεργό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο που περνάει μπροστά σε μια οθόνη και η άσκηση λένε οι ειδικοί θα λειτουργήσει ως ασπίδα για την καρδιά του. Η μελέτη δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του «Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism».

Πηγή: healthpress.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.