Το προφυλακτικό δεν μειώνει την απόλαυση

Facebooktwitterpinterest

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ, είτε με προφυλακτικό είτε χωρίς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ειδικοί μελέτησαν τα στοιχεία από ένα on line ερωτηματολόγιο σχετικό με τις σεξουαλικές συνήθειες ανδρών και γυναικών ηλικίας από 18 έως 59 ετών και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό χαρακτήρισαν το ασφαλές σεξ το ίδιο ευχάριστο με το σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Η αμερικανική μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες δεν θεωρούν ότι είναι δύσκολο να διατηρήσουν τη στύση τους κατά τη διάρκεια που προσπαθούν να φορέσουν το προφυλακτικό.

Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι πολλές γυναίκες δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα εάν το προφυλακτικό ήταν με λιπαντικό ή όχι.

Η επικεφαλής της μελέτης Dr Debby Herbenick, από το πανεπιστήμιο της Indiana, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό σε κάθε περίπτωση όσο το δυνατό περισσότερες γυναίκες να είναι εξοικειωμένες με τα προφυλακτικά ώστε να κάνουν επιλογές που προάγουν την ασφάλεια και την απόλαυση στις σεξουαλικές τους εμπειρίες».

Η Dr Debby Herbenick, ανάφερε ότι η μελέτη θα βοηθήσει τους ειδικούς στην ενημέρωση του κοινού με στόχο την καταπολέμηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, όπως ο ιός HIV, καθώς και των ανεπιθύμητων κυήσεων.

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις μεταδίδονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλακτικό.

Μια από τις πιο συχνές είναι τα χλαμύδια που συχνά μάλιστα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Τα χλαμύδια διαγιγνώσκονται με ανάλυση ούρων και αντιμετωπίζονται με ειδική φαρμακευτική αγωγή.

PATHFINDER

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.