Το όνομα του…. RockCardio Fit !!!

Facebooktwitterpinterest

RockCardio Fit… Ένα απίστευτα ωραίο και δυναμικό πρόγραμμα γυμναστικής!!!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι αερόβια προπόνηση διαλειμματικής μορφής, που όμως συνδυάζεται και με την ενεργοποίηση του αναερόβιου μεταβολισμού. Η ένταση της άσκησης κατά κανόνα κυμαίνεται περί το αναερόβιο κατώφλι, με συχνά διαλείμματα (interval), αλλά και μικρές περιόδους εντονότερης καταπόνησης με σκοπό την ενεργοποίηση του αναερόβιου μεταβολισμού.
Τα οφέλη αυτής της νέας μορφής άσκησης είναι πολλά.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα οφέλη της αερόβιας άσκησης, που ο εντείνει την ικανότητα του οργανισμού να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και να το μεταφέρει διαμέσου της αιμοσφαιρίνης στους μυϊκούς ιστούς, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την καρδιαναπνευστική του ικανότητα. Η παρατεταμένη αερόβια άσκηση (πέραν του 15 λεπτου), βοηθά στην καύση του λίπους έτσι, ο ασκούμενος χάνει το περιττό βάρος και βελτιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το λιπαιδιμικό του προφίλ.

Με την ενεργοποίηση τώρα του αναερόβιου μεταβολισμού, διαμέσου της πλειομετρικής – μειομετρικής προπόνησης και προπόνησης με το βάρος του σώματος του ασκούμενου, επιτυγχάνεται η μυϊκή υπερτροφία σε όλες της μεγάλες μυϊκές ομάδες (ωμική ζώνη, στήθος, πλάτη, κοιλιακοί, ραχιαίοι, γαστροκνήμιος, τετρακέφαλος και δικέφαλος μηριαίοι και γλουτοί) που, σε συνδυασμό με την απώλεια λίπους, ο ασκούμενος μπορεί να αντιληφθεί την αλλαγή της εικόνας του σώματός του με αποτέλεσμα να αποκτά μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Το RockCardioFit συνδυάζεται με μουσική επένδυση και όχι με παραγγέλματα.

Αυτό σημαίνει ότι, ο ασκούμενος εκτελεί τις ασκήσεις με το ρυθμό της μουσικής που άλλοτε επιταχύνει ή επιβραδύνει, ελέγχοντας ουσιαστικά τον τύπο του μεταβολισμού που θέλουμε να ενεργοποιήσουμε.

Ταυτόχρονα όμως, με την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να ακολουθείται ο ρυθμός της μουσικής, βελτιώνεται και η ιδιοδεκτικότητα του ασκούμενου ώστε γενικά γίνεται πιο επιδέξιος ακόμα και σε προσπάθειες που μέχρι τότε δε μπορούσε καν να εκτελέσει.

Συμπερασματικά λοιπόν το πρόγραμμα αυτό, είναι μια ολοκληρωμένη μορφή προπόνησης, που μπορεί να βελτιώσει όλες τις παραμέτρους της φυσικής κατάστασης του ασκούμενου, αλλά και να τον ψυχαγωγεί ώστε, να πηγαίνει με χαρά στην προπόνησή του, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να διακόψει κάποια στιγμή τη δραστηριότητά του, επειδή κουράστηκε ή βαρέθηκε τη μονοτονία ενός προγράμματος.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.