Δραματοθεραπεία

Δραματοθεραπεία Facebooktwitterpinterest

Η Δραματοθεραπεία είναι μια ολιστική μορφή ψυχοθεραπείας, που χρησιμοποιεί με επιστημονικό τρόπο τα στοιχεία του θεάτρου αλλά και όλες τις μορφές δημιουργικής έκφρασης , όπως το παίξιμο ρόλων, τη ζωγραφική, την κίνηση, το παιχνίδι, τις ιστορίες, στα πλαίσια μιας ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας.

Έχει τη ρίζα της στο αρχαίο «δράω-δρω» που σημαίνει πράττω. Υπάγεται στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω τέχνης κι έχει συνθετικό χαρακτήρα γιατί πέρα από το λόγο, τη χρήση θεατρικών κι άλλων δημιουργικών τεχνικών, αντλεί γνώση-εμπειρία κι από άλλες ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις, όπως την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και ιδιαίτερα από την αναλυτική/αρχετυπική Γιουγκιανή Ψυχοθεραπεία.

Η Δραματοθεραπεία γίνεται ατομικά κι ομαδικά.

Στόχος της είναι η ανάδειξη και επεξεργασία συναισθημάτων ή προβλημάτων έτσι ώστε να βοηθήσει στην ψυχική και σωματική υγεία και να προσφέρει νέους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων της ζωής. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να εφαρμοστεί για πρόληψη και θεραπεία .Σε μια δραματοθεραπευτική συνεδρία το άτομο θα συμμετέχει ολόκληρο με το σώμα και τη φωνή του, θα πειραματιστεί σε διάφορες μορφές τέχνης και θα δουλέψει συμβολικά σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Απευθύνεται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα σε κάποια φάση της ζωής τους -όπως άγχος, απώλεια, πένθος-, σε ασθενείς με ψυχοπαθολογία υπό ιατρική παρακολούθηση, σε εφήβους που θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να βρουν καλύτερες ισορροπίες. Επίσης σε ομάδες ανθρώπων με κοινό αίτημα, όπως ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, εξαρτημένα άτομα, υπερήλικες κτλ που έχουν ανάγκη από ψυχοθεραπευτική παρέμβαση.
http://www.dramaandplaytherapy.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.