έλλειψη του σκευάσματος Sintrom 4mg,

Sintrom 4mg Facebooktwitterpinterest

ΘΕΜΑ: «Άμεσος κίνδυνος για μεγάλη κατηγορία καρδιοπαθών από την έλλειψη συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος. Άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση του ΕΟΦ»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε από πολλά μέλη του ιατρούς, ότι σε πολλά φαρμακεία του Νομού Αττικής, παρατηρείται έλλειψη του σκευάσματος Sintrom 4mg, το οποίο είναι απαραίτητο και αναντικατάστατο για την αγωγή μεγάλης μερίδας ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος.

Σημειώνεται, ότι στη φαρέτρα των από του στόματος αντιπηκτικών φαρμάκων, η ασενοκουμαρόλη κυκλοφορεί μόνον από την εταιρεία σας και ως ιδιοσκεύασμα Sintrom 4mg είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για εκατομμύρια ασθενείς. Για το λόγο αυτό στείλαμε σχετικό έγγραφο στην Εταιρεία Novartis που παράγει και διακινεί στην ελληνική αγορά το Sintrom 4mg, όπως μας ενημερώσει για τυχόν προβλήματα στην διακίνηση του συγκεκριμένου ιδιοσκευάσματος.

Θεωρούμε ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για μεγάλη κατηγορία καρδιοπαθών από την έλλειψη αυτού του μοναδικού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και γι αυτό άμεση πρέπει  να είναι και η παρέμβαση του ΕΟΦ.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                        ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.