Σημαντική διάκριση Έλληνα γιατρού για μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Σημαντική διάκριση Έλληνα γιατρού για μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο Facebooktwitterpinterest

Πρωτοποριακή μελέτη για το ηλεκτρονικό τσιγάρο που πραγματοποιήθηκε από την ερευνητική ομάδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον καρδιολόγο-ερευνητή Δρ Κωνσταντίνο Φαρσαλινό θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο στις 25-29 Αυγούστου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο παγκοσμίως, με συμμετοχή 32.000 επιστημόνων. Σημαντική διάκριση για την ερευνητική ομάδα και τον Δρ Φαρσαλινό αποτελεί το γεγονός πως πέραν της παρουσίασης της μελέτης στο επιστημονικό κοινό, η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρία διοργανώνει και συνέντευξη τύπου με ομιλητή τον Δρ Φαρσαλινό για να παρουσιαστεί η μελέτη ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο την πρώτη ημέρα του συνεδρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Καρδιολογικής Εταιρίας, πάνω από 10.000 μελέτες εστάλησαν για παρουσίαση στο συνέδριο, 4.000 έγιναν αποδεκτές και μόλις οι 30 σημαντικότερες θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου, δείχνοντας την σημασία που δίδεται στην συγκεκριμένη μελέτη.

Η μελέτη με τίτλο: “Η οξεία επίδραση της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην καρδιακή λειτουργία” αποτελεί σημαντική είδηση για την επιστημονική κοινότητα και αφορά άμεσα την δημόσια υγεία αφού είναι πολλές χιλιάδες οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου στην Ελλάδα, και εκατομμύρια παγκοσμίως. Περισσότερα στοιχεία για την μελέτη και την συνέντευξη τύπου μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας: http://www.escardio.org Τα αποτελέσματα της μελέτης θα είναι γνωστά μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου οπότε θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό.

Πάντως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συζητηθεί η μελέτη έρχεται να καταρρίψει την κατηγορηματική στάση πολλών, που κάνουν λόγο για πομφόλυγες και επικίνδυνες μεθόδους αναφερόμενοι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τέλος, η έρευνα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έχει χαρακτηριστεί απο τώρα ώς μία απο τις κορυφαίες τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες μελέτες που έχουν υπάρξει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και αναμένεται να επηρεάσει παγκοσμίως τα στερεότυπα και τις τάσεις για την συμπεριφορά των καπνιστών.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.