Νέα κυβέρνηση, καινούργια φάρμακα στην αγορά!

Νέα κυβέρνηση, καινούργια φάρμακα στην αγορά! Facebooktwitterpinterest

Νέα κυβέρνηση, καινούργια φάρμακα στην αγορά! Με καθυστέρηση αρκετών μηνών αναμένεται να εκδοθεί τελικώς το νέο δελτίο τιμών για τα νέα φάρμακα που θα μπούνε στην ελληνική αγορά παίρνοντας τιμή πώλησης. Η καθυστέρηση, που φαίνεται να οφείλεται στο ρευστό πολιτικό σκηνικό αλλά και στην προσπάθεια να μην αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη, άφησε εκτός ελληνικών φαρμακείων πολλά πρωτοπόρα σκευάσματα αλλά και νέα ελληνικά φάρμακα.

Ενώ, αρχικά, είχε υπολογιστεί να δοθεί τιμή μόνο σε 11 καινοτόμα φάρμακα που προορίζονταν για χρόνια και σοβαρά νοσήματα και είχαν φθάσει στη χώρα μας ήδη από το 2011, μετά από πιέσεις για να βγούνε τα νέα σκευάσματα στην αγορά, η λίστα με τα αιτήματα έφθασε τελικά στα 240 πρωτότυπα αλλά και σε άλλα 1300 γενόσημα.

Έτσι αποφασίσθηκε την τελευταία στιγμή να καθυστερήσει η έκδοση του νέου δελτίου τιμών προκειμένου να πάρει τη σχετική απόφαση η νέα κυβέρνηση με βάσει και την πολιτική για το φάρμακο που θα θελήσει να ακολουθήσει.

Όμως αξιοσημείωτο είναι πως ούτε και η καθυστέρηση στην έκδοση του νέου δελτίου τιμών έσωσε την παρτίδα της αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης. Και αυτό διότι η δαπάνη έχει ξεφύγει σε σχέση τουλάχιστον με ότι είχε συμφωνηθεί με την τρόικα. Υπολογίζεται ότι μηνιαίως από 30 έως 50 εκατ. ευρώ είναι υψηλότερα τα ποσά που διατίθενται για φάρμακα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί στο μνημόνιο.
http://www.nextdeal.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.