Zumba®: Η μεταμφιεσμένη άσκηση!

Facebooktwitterpinterest

Zumba®: Η μεταμφιεσμένη άσκηση!Zumba®: Η μεταμφιεσμένη άσκηση!Αν έχετε δει σε βίντεο ή έχετε βρεθεί έστω και μια φορά σε ένα μάθημα Zumba®, η αίσθηση που σας αφήνει είναι: ΠΑΡΤΥ!! Ξέφρενοι ρυθμοί, ανεβαστική μουσική, χορευτικές κινήσεις, χαμόγελα… Όλα αυτά σε ένα απολαυστικό μάθημα!

Τι είναι η Zumba®;

Σύμφωνα με το επίσημο site www.zumba.com, η Zumba® ενσωματώνει latin και διεθνείς ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness. Ουσιαστικά αναμιγνύεις λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και η γυμναστική γίνεται γιορτή!

Ο στόχος είναι απλός: Θέλουμε να θέλετε να προπονηθείτε, να αγαπήσετε την προπόνηση και να εθιστείτε. Οι φανατικοί της Zumba® επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας κεφάτης ώρας και ξοδεύοντας θερμίδες με κινήσεις που αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον για πάντα!

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Οι ρυθμοί που ξεσηκώνουν και οι χορευτικές κινήσεις που απογειώνουν δημιουργούν το πιο απολαυστικό μάθημα που έχετε παρακολουθήσει ποτέ! Απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες (υπάρχουν ειδικά προγράμματα Zumba® για παιδιά ή για ηλικίες άνω των 50) και η φυσική κατάσταση δεν παίζει κανέναν ρόλο! Οι ρουτίνες περιλαμβάνουν διαλειμματικές προπονήσεις όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσονται για να τονώσουν και να σμιλέψουν το σώμα μας, ενώ συγχρόνως καταναλώνουμε από 400 έως 900 θερμίδες. Όλα αυτά δημιουργούν φανατικούς οπαδούς της Zumba®!!

Πώς δημιουργήθηκε η Zumba®;

Μερικές φορές, οι πιο ωραίες ιδέες δημιουργούνται… κατά λάθος! Μια μέρα στα μέσα του 1990, ο κολομβιανός Alberto “Beto” Perez, εμπνευστής της Zumba®, μπαίνοντας στην τάξη του συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει την μουσική του αερόμπικ και ότι η μοναδική του εναλλακτική λύση ήταν να φέρει ό,τι κασέτες είχε στο αυτοκίνητο του. Αυτές περιελάμβαναν τα τραγούδια που αγαπούσε και μουσικές με τις οποίες είχε μεγαλώσει δηλαδή παραδοσιακά Latin salsa και merengue. Ήταν πρόκληση να αυτοσχεδιάσει επί τόπου ένα ολόκληρο μάθημα μη χρησιμοποιώντας τη γνωστή μουσική για aerobics. O Βeto ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, χρησιμοποιώντας πλέον σαν βασικό συστατικό τη μουσική και όχι τα βήματα, όπως γίνεται σε κλασικά μαθήματα dance aerobic, και από εκείνο τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής γεννήθηκε το επαναστατικό fitness πρόγραμμα – Zumba®!

Μόδα της εποχής ή ήρθε για να μείνει;

Η Zumba® δημιουργήθηκε το 2001 και από τότε θεωρείται το πιο πετυχημένο πρόγραμμα dance fitness με πάνω από 12 εκατομμύρια οπαδούς σε περισσότερες από 125 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα «ήρθε» το 2008 από την πρώτη πιστοποιημένη Zumba® Fitness instructor Χρύσα Φραγκοπούλου, που με το πάθος και την αγάπη της την εξάπλωσε!

Δεδομένης της δομής του προγράμματος, η Zumba® ικανοποιεί ακόμα και όσους βαριούνται το γυμναστήριο, αλλά λατρεύουν τη μουσική! Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος γυμναστικής (“exercise in disguise”, όπως λένε στην Αμερική) και πιστεύουμε ότι ήρθε για να μείνει! Μάλιστα, το Σάββατο 24/3 πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο Zumbathon® που έχει γίνει στην Ελλάδα ως σήμερα, με την υποστήριξη του Nescafe® Green Blend. Τα Zumbathon® είναι μαραθώνιοι Zumba® που διαρκούν περίπουν 3 ώρες, στους οποίους οι instructors δίνουν live τον ρυθμό και ο κόσμος ακολουθεί σε ένα ξέφρενο πάρτυ μουσικής, χορού και διασκέδασης. Μέρος των εσόδων διατίθεται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Εν κατακλείδι, η Zumba® αποτελεί έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης που έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, τόσο στη φυσική και σωματική κατάσταση του ατόμου όσο και στην ψυχολογική ανάταση. Όσοι παρακολουθούν μαθήματα Zumba® είναι «πιστοί» σε αυτά, σε αντίθεση με όσους πηγαίνουν αναγκαστικά στο γυμναστήριο. Παράλληλα, η Zumba® μπορεί να αποτελέσει μια καλή εναλλακτική λύση για όσους βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους και δεν αγαπούν το γυμναστήριο, αλλά ψάχνουν να βρουν ένα διασκεδαστικό χόμπι με το οποίο θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μείωσης βάρους.

Let’s Zumba® Party, λοιπόν!!!
http://www.athlisis.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.