Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά – συμπληρωματικές Καλλιέργειες

Facebooktwitterpinterest


Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας σε συνεργασία με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Κανελλόπουλο, με θέμα «Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά – Συμπληρωματικές Καλλιέργειες».

Στην ημερίδα έγινε αναφορά στα χαρακτηριστικά των φυτών αυτών, τους τρόπους καλλιέργειας τους, τους τρόπους διάθεσης και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατουλης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην γενικότερη αγροτική πολιτική της Περιφέρειας σημειώνοντας ότι «η αγροτική οικονομία είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας. Πρέπει οι συμπληρωματικές καλλιέργειες τέτοιων φυτών να είναι δίπλα στις υπάρχουσες παραδοσιακές καλλιέργειες».

Στην εισήγηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας ανέφερε ότι η κρίση απαιτεί καινοτόμες ιδέες και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Πρέπει να καλλιεργήσουμε περισσότερα σημείωσε χαρακτηριστικά και να παράγουμε προϊόντα με ζήτηση στις Ελληνικές και Διεθνείς αγορές .

Ζητήθηκε επίσης από όσους επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικότερα να απευθύνονται στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελου καθώς και στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προκειμένου να καταγραφούν και να ενημερωθούν.
http://www.peloponnisiaki.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.