Το κοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ προσφέροντας υποτροφίες ύψους 1,200,000 ευρώ

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ

Διανύοντας την 6η δεκαετία αδιάλειπτης προσφοράς στην ελληνική νεολαία, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, έχει ταυτιστεί με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αλλά ακόμα περισσότερο… με την ανθρώπινη.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ πιστός σ` αυτή την παράδοση, πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά και παραδειγματίζει, ανακοινώνοντας την έναρξη προγράμματος υποτροφιών, πενταετούς διάρκειας και συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ για νέους προερχόμενους από οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Καθηγητής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του ομίλου κ. Σοφοκλής Ξυνής, επισημαίνει:

«Ένας Εκπαιδευτικός Οργανισμός που σέβεται τον κοινωνικό του ρόλο, ως προπύργιο ένταξης νέων πολιτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι, δεν μπορεί να υποτάσσει την εκπαιδευτική του υπόσταση μόνο σε επιχειρηματικές λογικές, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η Ελλάδα ταλανίζεται από την οικονομική κρίση. Αντιθέτως, οφείλει πρώτος να διδάσκει την ανθρώπινη αλληλεγγύη, απορροφώντας στο βαθμό που μπορεί, μέρος των οικονομικών συνεπειών της κρίσης για την ελληνική κοινωνία και ακόμα περισσότερο για τα οικονομικώς ασθενέστερα τμήματά της.»

Στο πλαίσιο του πενταετούς αυτού προγράμματος, από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 μέχρι το 2016-2017 , κατά προτεραιότητα και μέχρι εξαντλήσεως ποσού ύψους 250.000 ευρώ κατ` έτος, νέοι προερχόμενοι από οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, θα λαμβάνουν με την εγγραφή τους στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν μια υποτροφία σπουδών αξίας 1.500 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί να καλύψει περισσότερους από 160 σπουδαστές κατ` έτος, αρκεί κάθε ένας εξ` αυτών να πληροί έστω και μια από τις παρακάτω προϋποθέσεις (πιστοποιημένες με τα κατά περίπτωση απαραίτητα έγγραφα):

• Να είναι άνεργος για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών:
• Η οικογένεια του να έχει οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο των 15.000 ευρώ.
• Να είναι τρίτεκνος/η ή πολύτεκνος/η ή να είναι τέκνο τρίτεκνης ή πολύτεκνης οικογένειας.
• Να έχει μόνιμη κατοικία εκτός Αττικής ή Θεσσαλονίκης και αποδεδειγμένα να καταβάλει ενοίκιο για τη διαμονή του στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, άνω των 300 ευρώ μηνιαίως, έχοντας ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, κάτω των 20.000 ευρώ.
• Να έχει τεθεί αιφνιδίως σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ενώ βαρύνεται με στεγαστικό ή άλλο μακροχρόνιο δάνειο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη, οδός Βαλαωρίτου 9 – τηλ:2310 552406 και στην Αθηνά, οδός Πατησίων 31 – τηλ : 210 5279500, τουλάχιστον 6 μήνες πριν την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Δηλαδή, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι της 30/04/2012.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ( www.iek-xini.edu.gr ) έως τις 30/06/2012.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.