Στην υπέρταση οι δυνατοί άντρες ζουν περισσότερο!

Facebooktwitterpinterest

Οι υπερτασικοί άνδρες που έχουν περισσότερη μυϊκή δύναμη, φαίνεται ότι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από τους αδύναμους υπερτασικούς. Ακόμα και όταν έχουν την ίδια φυσική κατάσταση στο καρδιοαναπνευστικό τους σύστημα οι δυνατοί κινδυνεύουν λιγότερο κατά 34%, όπως αποδείχθηκε σε μια μελέτη, στην οποία οι συμμετέχοντες ήταν σε παρακολούθηση για 18 χρόνια. Οι άντρες που είχαν τη μικρότερη θνησιμότητα ήταν αυτοί που συνδύαζαν μεγάλη μυϊκή δύναμη με καλή καρδιοαναπνευστική φυσική κατάσταση. Αν και οι ερευνητές συνιστούν προσοχή στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων, τα αποτελέσματα αυτά συμφωνούν με παλαιότερες έρευνες που αναφέρονταν σε μη υπερτασικούς.
Στην συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 1506 άντρες, ηλικίας άνω των 40 που είχαν αρτηριακή πίεση μεγαλύτερη από 140/90 σε ηρεμία και είχαν διάγνωση αρτηριακής υπέρτασης από παθολόγο.
Μετά από 18 χρόνια παρατήρησης είχαν πεθάνει 183 άτομα. Από την στατιστική ανάλυση διαπιστώθηκε ότι οι θάνατοι αυτοί συσχετίζονταν αντιστρόφως ανάλογα με την μυϊκή δύναμη και την καρδιοαναπνευστική φυσική κατάσταση
Το προστατευτικό αποτέλεσμα της μυϊκής δύναμης πρέπει να οφείλεται στην ίδια τη δύναμη που χρειάζεται η αναπνευστική διαδικασία, ιδίως με τους μυς του θώρακα. Έτσι οι υπερτασικοί άνδρες θα πρέπει να γυμνάζονται τόσο αερόβια όσο και με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, όχι μόνο για να ρίξουν τη αρτηριακή τους πίεση αλλά και για να ζήσουν περισσότερο. Οι ασκήσεις αυτές καλό θα είναι να γίνονται κάτω από την επιτήρηση ειδικών σε θέματα άσκησης και υγείας ,με εξατομικευμένα προγράμματα σχεδιασμένα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.