Αισθητική Οφθαλμολογία

Facebooktwitterpinterest

Έχει ειπωθεί σε παλιούς χρόνους για την ομορφιά ότι όλοι την έχουν, αλλά όλοι δεν μπορούν να τη δουν. Στη σύγχρονη εποχή, η ομορφιά έχει αναχθεί σε υπέρτατη αξία. Όλοι την αναζητούν και όλοι θέλουν να την διατηρήσουν για πάντα.

«Ο άνθρωπος είναι υγιής όταν είναι σε αρμονία με τις διάφορες φάσεις της ζωής, από σωματικής και νοητικής άποψης». Έχοντας αυτό ως βάση το 1973 στη Γαλλία αναδείχθηκε από τον Dr J. J. Legrand ένας νέος κλάδος της ιατρικής πρακτικής, που ονομάστηκε Αισθητική Ιατρική.
Αυτή αφορά την εξυγίανση της ψυχοσωματικής ισορροπίας, αλλά και την βελτιστοποίηση της γενικής εμφάνισης ενός ατόμου με τη χρήση επεμβατικών και μη εφαρμογών. Η Αισθητική Ιατρική, λοιπόν, είναι ένας σχετικά νέος κλάδος της ιατρικής επιστήμης, για την οποία αποτελεί το σημείο των καιρών.Από τις αρχές της δεκαετίας, οι αισθητικές ιατρικές παρεμβάσεις έχουν αυξηθεί, ενώ καταλαμβάνουν πλέον σημαντική θέση στον λεγόμενο Ιατρικό Τουρισμό . Σήμερα, τρεις δεκαετίες μετα, ο κλάδος αυτός έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως, με την ίδρυση εξειδικευμένων μεταπτυχιακων προγραμμάτων για ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Μια από αυτές, η Αισθητική Οφθαλμολογία, περιλαμβάνει την αποκατάσταση της αρμονίας των χαρακτηριστικών του προσώπου (μέτωπο, μεσόφρυο έως και παρειά) και την μείωση των ενδέιξεων της γήρανσης. Στον κλάδο αυτό περιλαμβάνονται όλες οι τεχνικές, επεμβατικές και μη, που δύνανται να μειώσουν τα σημάδια της ηλικίας σας αλλά και να βελτιστοποιήσουν τη μορφή συγκεκριμένων χαρακτηριστικιών του προσώπου σας (π.χ. ρυτίδες, βλέφαρα, μαύροι κύκλοι, υπερκερατώσεις, ευρυαγγείες, κλπ). Είναι, πράγματι, μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που, στην αναζήτηση και διατήρηση της ομορφιάς, επιθυμούν την ανανέωση του προσώπου τους, αλλά φοβούνται τόσο το νυστέρι όσο και τις ενδεχόμενες μετεγχειρητικές παρενέργειες. Μια επιτυχημένη επέμβαση, εξάλλου, προϋποθέτει σωστή ενημέρωση για την διαδικασία, αξιόπιστη επιλογή ιατρού και σχολαστική διαβούλευση μαζί του για όλες τις παραμέτρους της αισθητικής παρέμβασης.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί και η Αισθητική Χειρουργική Προσώπου. Το αντικείμενό της αφορά ανωμαλίες ή δυσμορφίες, οι οποίες δεν είναι αποδεκτές από το ίδιο το άτομο το οποίο τις φέρει ή από το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Ο στόχος μιας αισθητικής επέμβασης είναι να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στο άτομο που την υφίσταται, ούτως ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την ψυχική του υγεία, αλλά και σαν συνέπεια αυτού την κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση.

Οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής μας δίνουν τη δυνατότητα να αποφύγουμε το χειρουργείο και να πραγματοποιήσουμε την επιθυμητή επιλογή, όχι μόνο από επιλογή, αλλά και διαλογή. Με την σωστή καθοδήγηση και συμβουλευτική του ιατρού, είμαστε σε θέση να διαλέξουμε μια από τις πολλαπλές μη παρεμβατικές αισθητικές εφαρμογές. Στο σύγχρονο Ιατρείο Διαγνωστικής Χειρουργικής & Αισθητικής Οφθαλμολογίας κατέχουμε την εμπειρία και τη γνώση του συνόλου των εφαρμογών αυτών.

Βotox


από 190€

Είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή και χρησιμοποιείται σε πληθώρα αισθητικών και άλλων ιατρικών διαδικασιών. Το Botox είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων έκφρασης του μεσόφρυου, του μετώπου και των ματιών.
Η διαδικασία διαρκεί περί τα δέκα λεπτά, γίνεται με απλές ενέσεις και ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες αυτές, αναστέλλοντας την μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων σ’ αυτούς. Τα αποτελέσματα της ένεσης είναι τοπικά, παραμένουν για 4-6 μήνες και το φάρμακο δεν απορροφάται από τον οργανισμό. Πέραν της αισθητικής εφαρμογής του, το Botox χρησιμοποιείται ως η μόνη θεραπεία για ορισμένες παθήσεις όπως είναι ο βλεφαρόσπασμος, το σπαστικό ρεβόκρανο κ.α. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αποτελέσματα του Botox είναι πάντα αντιστρέψιμα.

Υαλουρονικό Οξύ

από 190€

Η δεύτερη πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση πραγματοποιείται με το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που βοηθάει στην ενυδάτωση των ιστών και έχει σημαντικό και πολλαπλό ρόλο στην προστασία του δέρματος. Στην Αισθητική Ιατρική χρησιμοποιείται ως ελαστικό διάφανο gel (ενέσιμο εμφύτευμα) για την βελτίωση των ρυτίδων γήρανσης και αύξηση του όγκου των χειλιών, καθώς επίσης και στην μεσοθεραπεία προσώπου (Mesolifting). Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, το διάφανο κρυσταλλικό gel εγχύεται στο δέρμα σε μικρές ποσότητες με μια πολύ λεπτή βελόνα. Η επιθυμητή αλλαγή προκύπτει επιτυχώς ως μια φυσική βελτίωση της εικόνας του προσώπου μας, όπου το δέρμα αποκτά σφριγηλότητα, όγκο, φυσική ελαστικότητα και σύσφιξη και κυρίως βαθιά ενυδάτωση.

Aπολέπιση / Peeling με Ραδιοσυχνότητες R/F

από 60€

Αποτελεί μια νέα τεχνολογία με πολλές υποσχέσεις στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής . Είναι η μόνη μη χειρουργική μέθοδος που “τεντώνει” το χαλαρωμένο δέρμα και σβήνει τις ρυτίδες. η ραδιοσυχνότητα λειτουργεί θερμαίνοντας τους ιστούς του προσώπου και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα οι ιστοί να τεντώνουν, όπως συμβαίνει με το χειρουργικό λίφτινγκ. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και τα αποτελέσματά της γίνονται σταδιακά ορατά. Η απολέπιση με ραδιοσυχνότητες ενδείκνυται για δυσμορφίες δέρματος από ουλές ακμής ή χειρουργικές ουλές, ρυτίδες, ακμή, πανάδες, γηρασμένα δέρματα και για ανανέωση προσώπου.

Χημικό Peeling (ΤCA, γλυκολικό οξύ)

από 50€

Χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία των λεπτών γραμμών κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα και μπορεί να γίνει τμηματικά μόνο στα βλέφαρα ή σε όλο το πρόσωπο. Οι ρυτίδες, που δημιουργούνται από τη βλαβερή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και άλλες βλάβες που οφείλονται σε λόγους ηλικίας αλλά και κληρονομικότητας, πανάδες, στίγματα από την ηλικία, φακίδες, ακτινικές υπερκερατώσεις, δέρματα θαμπά και σκούρα, ακμή, ρυτίδες, ξανθελάσματα, χειρουργικές ουλές και μαύρους κύκλους, θεραπεύονται με αυτό το είδος peeling. Κατά τη διάρκεια του peeling, ο γιατρός απλώνει το διάλυμα που χρησιμοποιείται σ’ αυτήν τη διαδικασία σε όλο το πρόσωπο ή τμηματικά π.χ βλέφαρα, ο ασθενής νοιώθει ένα μικρής έντασης αίσθημα καψίματος , που δεν διαρκεί όμως παραπάνω από δέκα λεπτά, ενώ η αποθεραπεία τους μπορεί να διαρκέσει από 1-7 ημέρες . Γενικά, η απολέπιση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει τη διαδικασία ανανέωσης κυττάρων, αναζωογονεί το δέρμα με την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας, ανανεώνει τα κύτταρα, απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και μειώνει τους αποχρωματισμούς, με σαφή αισθητική βελτίωση.

Μεσοθεραπεία προσώπου

από 50€

Είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών (π.χ υαλουρονικό οξύ με βιταμίνες και αμινοξέα), των οποίων η έγχυση γίνεται ενδοδερμικά σε συγκεκριμένες αραιώσεις, δοσολογίες και αναλογίες (αν πρόκειται για άθροισμα ουσιών). Η δράση της έγκειται στη φιλοσοφία του βιοερεθισμού, δηλαδή του ερεθισμού ινοβλαστών ώστε αυτοί να παράγουν κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ και ελαστίνη. Ακολουθείται δε από τον ιατρό συγκεκριμένη και εξειδικευμένη τεχνική, διότι το φάρμακο χορηγείται κοντά στην πάσχουσα περιοχή, ούτως ώστε να δράσει τοπικά γρήγορα, αποτελεσματικά και για αρκετό χρονικό διάστημα . Η μεσοθεραπεία προσφέρει λάμψη, σφριγηλότητα, εσωτερική ενυδάτωση και ανανέωση του δέρματος είτε αυτό αφορά όλο το πρόσωπο είτε ρυτίδες περιοφθαλμικές, μετώπου και άλλες περιοχές.

Μesobotox

από 80€

Είναι μια σχετικά καινούργια τεχνική η οποία πραγματοποιείται με ένα κοκτέιλ ενέσιμο στο μεσόδερμα, το οποίο περιέχει βιταμίνες, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ, μέταλλα , αλλά και πολύ αραιωμένη ποσότητα botox, αποκτώντας φυσικό αποτέλεσμα της διάτασης του δέρματος. Οι μικρές ποσότητες της αλλαντικής τοξίνης botox και η ταυτόχρονη παρουσία των ουσιών αναζωογόνησης (βιταμίνες, αμινοξέα, υαλουρονικό οξύ) δηλαδή το mesobotox κάνει ένα πραγματικό lifting προσώπου δίνοντας του λάμψη, σφριγηλότητα, αναζωογόνηση, ελαστικότητα και λείανση ρυτίδων καθιστώντας το μία τεχνική ευέλικτη και “soft”.

Οι παραπάνω επεμβάσεις-θεραπείες αφορούν την αισθητική υγεία και, εν τέλει, την ομορφιά. Στο σύγχρονο ιατρείο της Οφθαλμοπλαστικής, τις εφαρμόζουμε με άξονα την εμπειρία μας, αλλά και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του ιατρείου, επιτυγχάνοντας ακριβώς τα προσδοκώμενα τις δικής σας επιλογής, που είναι η αφετηρία. Στο τέλος, όμως, του προορισμού όπου φτάνουμε μαζί, έχουμε διασφαλίσει ότι την ομορφιά που όλοι έχουν, επίσης όλοι μπορούν να την δουν.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.