Εβδομάδα Ακράτειας στη Θεσσαλονίκη, 20 – 24 Ιουνίου 2011

Facebooktwitterpinterest

Η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος συμμετέχοντας φέτος στην Παγκόσμια Εβδομάδα για την Ακράτεια – World Continence Week (WCW) που διεξάγεται υπό την αιγίδα της International Continence Society (ICS) με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της τρίτης ηλικίας, διοργανώνει από 20 έως 24 Ιουνίου 2011 στη Θεσσαλονίκη την Εβδομάδα Ακράτειας με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος. Την διοργάνωση υποστηρίζουν και συμμετέχουν Πανεπιστημιακοί φορείς, δημόσια ιδρύματα νοσήλιας και νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και πολλοί επιστημονικοί σύλλογοι απ΄όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών συμπεριλαμβάνονται, ημερίδες για ενημέρωση του κοινού, επιστημονικά συνέδρια για την έρευνα και παρουσίαση νέων μεθόδων ιατρικής αντιμετώπισης, εξορμήσεις ιατρικού προσωπικού για την άμεση προσέγγυση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και επικοινωνία για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ειδικότερα της τρίτης ηλικίας.

Την κοινωνική αυτή προσέγγιση της διοργάνωσης Εβδομάδα Ακράτειας 2011 στη Θεσσαλονίκη έθεσαν υπό την αιγίδα τους στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής τους η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο Δήμος Πυλαίας- Πανοράματος -Χορτιάτη, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και ο Δήμος Βόλβης και είναι μια κοινωνική προσφορά της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη της ASTELLAS.

“Η γνώση, η πρόνοια και η φροντίδα μιας κοινωνίας προς τους συνανθρώπους – πολίτες της τρίτης ηλικίας, πρέπει να είναι πάντοτε πρωταρχική και σημαντικότατη φροντίδα όλων μας. Για να μην νιώθει η τρίτη ηλικία ότι είναι παραμελημένη και στο “περιθώριο της ζωής”, αλλά αντιθέτως ότι μπορεί να συνεχίζει να ζεί ανάμεσά μας με αξιοπρέπεια, ενεργητικότητα, δράση και συμμετοχή” δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Σταύρος Χαραλάμπους με αφορμή τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ακράτειας στη Θεσσαλονίκη.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται καθόλη τη δειάρκεια της εβδομάδας, δωρεάν εξετάσεις σε 50 τουλάχιστον καθορισμένα ιατρεία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης ( για τον σκοπό αυτό ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο τηλ. 2310- 534198) εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Πυλαίας – Πανοράματος – Χορτιάτη, Νεάπολης και Βόλβης, καθώς επίσης και η λειτουργία ενός περιπτέρου για το κοινό από 20 -24/6/11 στην πλατεία Αριστοτέλους με Ερμού.
Για την προβολή της διοργάνωσης η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος έχει εκπονήσει ένα δυναμικό πρόγραμμα επικοινωνίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με συνεχείς καταχωρήσεις στον Τύπο, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σπότς, διανομές έντυπου πληροφοριακού υλικού στους πολίτες, συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις, διαφημίσεις στα λεωφορεία της πόλης, ανάρτηση αφισών σε κοινωφελείς οργανισμούς και υπηρεσίες, διανομή εντύπων σε λαϊκές αγορές, εκκλησίες, εστίες υπηλίκων των Δήμων, νοσοκομεία και ιατρεία της πόλης, δημιουργία ιστοσελίδων στο διαδίκτυο (blogspot & facebook), αποστολή προσκλήσεων για την επίσημη ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 22/6, προσκλήσεις των Δήμων που συμμετέχουν σε υπερήλικες της περιοχής τους σε ειδικές εκδηλώσεις, Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ κλπ.

Η επίσημη εκδήλωση της Εβδομάδας Ακράτειας στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίσθηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα “Μακεδονία” του ξενοδοχείου “Ηλέκτρα Παλλάς” με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Σταύρο Χαραλάμπους.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.