Γυμναστική και κυτταρίτιδα

Facebooktwitterpinterest

Personal Training

Κερδίστε τη μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα και μην αφήσετε ούτε ίχνος της. Ακολουθήστε το πρόγραμμα που σας προτείνουμε και θα μας θυμηθείτε. Ελλειπτικό, στατικό ποδήλατο, ποδήλατο δρόμου, στεπ, αεροβική σε γυμναστήριο, βάδισμα, τρέξιμο σε κυλιόμενο διάδρομο, σκοινάκι αλλά και το κολύμπι προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στη “διάλυση” της κυτταρίτιδας, αναγκάζοντας τα λιποκύτταρα να απελευθερώσουν το εγκλωβισμένο λίπος.

Το μυστικό !

Γυμνάζεστε συστηματικά, τουλάχιστον 30 λεπτά τρεις φορές εβδομαδιαίως, και κατά τη διάρκεια του προγράμματος διατηρείτε τους σφυγμούς σας εντός συγκεκριμένου πλαισίου, που εξαρτάται από την ηλικία σας. Παράδειγμα: Γυναίκα 45 ετών, 96-149 σφυγμούς ανά λεπτό. Σημείο προσοχής: Τις πρώτες εβδομάδες οι σφυγμοί πρέπει να διατηρούνται πιο κοντά προς το κατώτατο όριο και προοδευτικά, καθώς βελτιώνεται η φυσική κατάσταση, να τείνουν προς το ανώτατο. Όταν οι σφυγμοί κατεβαίνουν χαμηλότερα από το κατώτατο όριο, ο ρυθμός της άσκησης πρέπει να αυξάνεται, ενώ όταν υπερβαίνουν το ανώτατο όριο, να μειώνεται, ώστε να επανέλθουν στο επιθυμητό πλαίσιο.

Τι θα λέγατε για περπάτημα;

Για να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αρχίστε με 20-25 λεπτά βάδισμα σχεδόν καθημερινά. Βάλτε όμως απώτερο στόχο, έπειτα από αρκετές εβδομάδες, τα 60 και πλέον λεπτά, συνεχόμενα ή “σπαστά”, π.χ. από 30 λεπτά πρωί και απόγευμα. Ο ρυθμός βαδίσματος πρέπει να είναι σχετικά ζωηρός, περίπου 4 με 5 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Γυμναστείτε με μπάλα

Οι γάμπες, οι μηροί και οι γλουτοί είναι οι τρεις βασικές μυϊκές ομάδες που υποβοηθούν τη λειτουργία φλεβών και λεμφικού συστήματος και γι αυτό η τακτική εκγύμνασή τους είναι απολύτως αναγκαία. Για να τις τονώσετε άμεσα, σας προτείνουμε ένα συνδυαστικό κυκλικό πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι καλή διάθεση και μία μπάλα!
Τρόπος: Γυμνάζεστε 3-4 φορές εβδομαδιαίως, καλύτερα μέρα παρά μέρα. Αρχίζετε με γενική προθέρμανση και κατόπιν εκτελείτε τις ασκήσεις κυκλικά. Προσπαθείτε να ολοκληρώσετε 15 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση και μετά κάνετε την επόμενη.

1η εβδομάδα: 1 κύκλος των ασκήσεων με διάλειμμα ανάμεσά τους λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα.
2η εβδομάδα: 1 κύκλος. Εφόσον έχετε πετύχει το στόχο των 15 επαναλήψεων σε κάθε άσκηση, δεν θα κάνετε καθόλου διάλειμμα.
3η εβδομάδα: Αύξηση των κύκλων σε 2. Διάλειμμα 15-20 δευτερολέπτων ανάμεσα στις ασκήσεις.
4η εβδομάδα: Και πάλι 2 κύκλοι, αλλά αυτή τη φορά χωρίς κανένα απολύτως διάλειμμα.

Θέλω το τέλειο αποτέλεσμα σε 4 εβδομάδες
Συνδυάζοντας τα μεν με τα δε σε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, επαυξάνετε την ευεργετική δράση που έχει το καθένα από μόνο του…

Σχεδιασμός εβδομαδιαίου προγράμματος
*Δευτέρα: Καρδιαγγειακή άσκηση*
*Τρίτη: Κυκλικό πρόγραμμα
*Τετάρτη: Καρδιαγγειακή άσκηση
*Πέμπτη: Κυκλικό πρόγραμμα
*Παρασκευή: Καρδιαγγειακή άσκηση
*Σάββατο: Κυκλικό πρόγραμμα
*Κυριακή: Ενασχόληση με σπορ
*Καθημερινά: Βάδισμα 30-60 λεπτά

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.