Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας: Συνεργασία με τη Σοφία Μπεκατώρου

Facebooktwitterpinterest

Η Σοφία Μπεκατώρου εκτός από την ιδιότητα της Ολυμπιονίκη είναι ενεργή φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Για το εαρινό εξάμηνο θα συμμετάσχει στο μάθημα της πρακτικής άσκησης. Η Σοφία θέλοντας να μελετήσει επιστημονικά τη σχέση αθλητισμού-θεραπείας θα συνεργαστεί στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης με το Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας.
Η θεραπευτική ιππασία βασίζεται σε εναλλακτικά προγράμματα αποκατάστασης, που χρησιμοποιούν το άλογο ως μέσο θεραπείας, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής των ατόμων με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση.
Το άλογο γίνεται προέκταση του σώματος τους βοηθώντας τα να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, όπως η χαρά ενός περιπάτου, μιας βόλτας στην ύπαιθρο και κυρίως, της κινητικής και προσωπικής ανεξαρτησίας.
Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια, στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.
Η θεραπευτική ιππασία είναι μια μοναδική εμπειρία για άτομα με ειδικές ανάγκες διότι διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες θεραπείες σε φυσιοθεραπευτήρια , γυμναστήρια, πισίνες.

Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ)
Π. Κανελλοπούλου 10, 115 27 Γουδή, Αθήνα, Ελλάδα
http://www.eurocharity.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.