Η σύγχρονη λύση των ραδιοσυχνοτήτων στην οφθαλμολογία!!!

Facebooktwitterpinterest

Τα βλέφαρα και γενικώς η περιοχή του άνω τριτημόριου του πρόσωπου, εμφανίζουν συχνά μικρά η μεγάλα ογκίδια που αποτελούν αισθητικό πρόβλημα για το σύγχρονο άνθρωπο και λειτουργικό πολλές φόρες ειδικότερα για τα βλέφαρα [π.χ. πτώση βλέφαρου], εξαιτίας του βάρους ενός ογκιδίου. Λύση στο αισθητικό αυτό πρόβλημα δίνει άμεσα και γρήγορα το μηχάνημα της ραδιοσυχνότητας, ευρέως πλέον γνωστό στην Ευρώπη για την επιφανειακή χειρουργική δέρματος.

Πως ενεργεί το μηχάνημα της ραδιοσυχνότητας;

Οι ραδιοσυχνότητες προκαλούν θερμότητα χωρίς μυϊκό ήλεκτρο-ερεθισμό, κόβουν τον ιστό γρήγορα και παράλληλα κάνουν αιμόσταση. Η λειτουργία τους έγκειται σε προγραμματισμένες υψηλές συχνότητες με συνεχόμενο ή διακεκομμένο [σε μικροπαλμούς] ρεύμα, με υψηλή ενεργεία και μικρή διάρκειας εκπομπή. Έτσι, επιτυγχάνεται η αφαίρεση και του πιο μικρού ογκιδίου με την ελαχίστη βλάβη των γειτονικών ιστών.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής έναντι του νυστερίου;

Τα πλεονεκτήματα των ραδιοσυχνοτήτων έναντι του απλού νυστεριού είναι πολλαπλά τόσο από άποψη αποτελέσματος όσο και από άποψη άνεσης και ασφάλειας για τον ασθενή, π.χ:

1. Ελάττωση οιδήματος , αιμορραγίας, πόνου
2. Ελαχιστοποίηση βλάβης γειτονικών ιστών
3. Γρηγορότερη επούλωση σε σχέση με αντίστοιχη τομή από νυστέρι
4. Μικρή χρονική διάρκεια σε σχέση με άλλες τεχνικές
5. Υψηλής ποιότητας αποτελέσματα
6. Δεν απαιτούνται συνήθως αναισθησία ούτε ράμματα


Ποια είναι τα πλέον συνηθισμένα ογκίδια που εμφανίζονται στο άνω τριτημόριο του πρόσωπου;

Τα ογκίδια που εμφανίζονται στο πρόσωπο ενδέχεται να είναι καλοήθη ή κακοήθη.

Οι πλέον συνηθισμένοι καλοήθεις όγκοι που εμφανίζονται στην περιοχή αυτή είναι: τα χαλάζια τα ξανθελάσμτα, τα θηλώματα, τα συριγγώματα, οι κύστες,οι υπερκερατωσεις, τα αιμαγγειώματα, η σμηγματορροικη κεράτωση, κ.α. Μερικά από αυτά μπορεί να υποτροπιάσουν και να υποδύονται ως χαλάζια ή χρόνια βλεφαρίτιδα αλλά δυστυχώς ενδέχεται να είναι κακοήθεις όγκοι, οπότε θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή και να συμβουλευόμαστε το θεράπων ιατρό μας συχνά πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Στην περίπτωση του χαλαζίου ή άλλων ογκιδίων ή ξανθελασμάτων, θα μπορούσατε να μας περιγράψετε τη δράση των ραδιοσυχνοτήτων;
Όταν το χαλάζιο (χρονια φλεγμονη των αδενων του βλεφαρου) είναι μικρό μπορεί να εξαφανιστεί με αναίμακτες θεραπείες. Στην περίπτωση που όλες οι αναίμακτες θεραπείες δεν εξαλείψουν το πρόβλημα, φρόνιμο θα ήταν η αφαίρεση του με τη ραδιοσυχνότητα.
Με τη χρήση των ραδιοσυχνοτήτων, γίνεται μια μικρή τομή στο έσω τμήμα του βλέφαρου και αφαιρείται το πύον που έχει μαζευτεί στην περίπτωση άλλων καλοηθών ογκίδιων, η αφαίρεση πραγματοποιείται σε δευτερόλεπτα και το ογκίδιο στέλνεται για βιοψία. Σε περίπτωση ξανθελασματων (κίτρινες πλάκες λίπους στα βλέφαρα ) αφαιρούνται απλά και αναίμακτα εξαχνώνοντας τα κύτταρα της επιδερμίδας και τους λίπους

Εν γένει η εξαχνωαση, η εκτίμα ογκίδιων επίπεδων ή μισχωτων με ταυτόχρονη αιμόσταση, η καλή επούλωση ,ο περιορισμένος πόνος στο ελάχιστο, αποτελούν τους σημαντικότερους λόγους που καθιστούν τη λύση των ραδιοσυχνοτήτων μια πρόκληση και για τον πιο επιφυλακτικό ή φοβισμένο ασθενή

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.