Βιολογικά προϊόντα και υγεία!

Facebooktwitterpinterest

Στην αγνή φυσική της κατάσταση η τροφή (όταν είναι καλής ποιότητας) καταναλίσκεται εποχιακά και χωρίς μακροχρόνια συντήρηση. Έτσι, όταν η διατροφή έχει ποικιλία, περιέχει συνήθως όλα τα ορθά μόρια που χρειάζεται ο οργανισμός, στις σωστές αναλογίες και ποσότητες.

Η σωστή διατροφή είναι η βάση της υγείας. Η αξία της όμως δεν βρίσκεται στο πως ονομάζουμε την τροφή αλλά στο τι συστατικά περιέχει ή δεν περιέχει. Τα χιλιάδες θρεπτικά στοιχεία της αγνής, φυτικής, βιολογικής τροφής απαιτούνται από τα κύτταρα του οργανισμού για να ανανεώνονται σωστά.
Ο σύγχρονος άνθρωπος στοιβάζεται μαζικά στις μεγαλουπόλεις, οι οποίες πέρα από τη μολυσμένη τους ατμόσφαιρα, απαιτούν τεράστιες ποσότητες τροφής σε χαμηλό κόστος – με αποτέλεσμα η παραγωγή και η επεξεργασία της να γίνεται με τρόπους που εκμηδενίζουν την περιεκτικότητά της σε θρεπτικές ουσίες, ενώ αντίθετα την παραγεμίζουν με κάθε είδους τοξικό χημικό που διαθέτουν τα εργαστήρια.
Η τροφή που τρώμε αποτελεί χημική πρόκληση για το σώμα μας, λόγω της επεξεργασίας που έχει υποστεί και των χημικών συντηρητικών που περιέχει.

Συμβατικά προϊόντα και προβλήματα:

•Σύγχρονες μέθοδοι εντατικής καλλιέργειας απογυμνώνουν το έδαφος από τα ζωτικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, το σελήνιο, το χρώμιο, κλπ., αποδυναμώνοντας την διατροφική αξία κηπευτικών, λαχανικών και φρούτων.
•Τα χημικά λιπάσματα που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος που η τροφή αποθηκεύεται, συντηρείται και μεταποιείται, την απογυμνώνουν ακόμη περισσότερο από βιταμίνες και άλλα ζωτικά στοιχεία, ενώ παράλληλα τη φορτώνουν με τοξικές ουσίες.
•Το γαστρεντερικό μας σύστημα αδυνατεί όλο και περισσότερο να απορροφήσει ικανοποιητικά όσες διατροφικές ουσίες καταφέρνουμε να λάβουμε από την τροφή.
•Ακόμη και αν τις απορροφήσει, μπορεί να μη χρησιμοποιηθούν σωστά από τον οργανισμό, λόγω άλλων χρόνιων ελλείψεων και παθήσεων.
Τα τοξικά κατάλοιπα, είναι τόσο ισχυρά, ώστε αμύθητα ποσά καταβάλλονται σε όποιον αναλάβει να τα ξεφορτωθεί – κάτι που συνήθως γίνεται στα βάθη των ωκεανών. Από εκεί οι τοξικές ουσίες περνούν στην διατροφική αλυσίδα, και αφού δηλητηριάσουν το φυτικό βασίλειο της θάλασσας και τα ψάρια, καταλήγουν τελικά στο ανθρώπινο οργανισμό.
Πολλά από αυτά τα χημικά ραντίζονται αφειδώς στις αγροκαλλιέργειες και μολύνουν τις ζωοτροφές. Από εκεί, μέσω της κατανάλωσης γεωργικών προϊόντων, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα), ο άνθρωπος συσσωρεύει τοξικές ουσίες στο σώμα του, όπου και αποθηκεύονται συνήθως μαζί με το λίπος. Αυτή είναι μία από τις κυριότερες αιτίες της έκρηξης του φαινομένου της παχυσαρκίας.
Στην περίπτωση του κρέατος είναι συνηθισμένο να προστίθενται στις ζωοτροφές αντιβιοτικά, τα οποία βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από το κρέας για να φτάσουν τελικά στον καταναλωτή. Διάφορες συνθετικές ορμόνες δίνονται επίσης στα ζώα, με σκοπό την αύξηση του βάρους τους και των κερδών, οι οποίες επίσης καταλήγουν στον οργανισμό του καταναλωτή με σημαντικές επιπτώσεις. Όλα αυτά τα χημικά μεταφέρονται στο γάλα.
Επίσης τα περισσότερα σχεδόν από τα προαναφερθέντα χημικά μιμούνται τη δράση των ανθρώπινων ορμονών στο σώμα.

Επιλέξτε πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα…επιλέξτε υγεία…

Τα βιολογικά προϊόντα:

•Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία χημικές ουσίες, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα.
•Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας.
•Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά.
•Η ακτινοβολιση καθώς και άλλες διεργασίες δεν επιτρέπονται.
•Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά,σε κανένα στάδιο της παραγωγής.
•Έχουν λιγότερα πρόσθετα. καθώς πολλά από αυτά είναι που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα.
•Έχουν λιγότερες τοξίνες και αντιβιοτικά(τρόφιμα ζωικής προέλευσης).
•Τα ζώα βιολογικής εκτροφής αναπτύσσονται σε συνθήκες που έχουν στόχο να μεγιστοποιήσουν την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής καθώς και ένα περιβάλλον που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
•Ξέρουμε ότι τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνουμε προέρχονται από υγιή ζώα.
•Γνωρίζουμε πως αυτά οδηγήθηκαν στο σφαγείο κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες για να τα «απολαμβάνουμε» εμείς στο πιάτο μας.
•Τα βιολογικά προϊόντα έχουν φυσική, καλύτερη γεύση.
www.psgg.gr
www.nextdeal.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.