Έξι νεκροί από τη γρίπη Η1Ν1 στην Κύπρο

Facebooktwitterpinterest

Έξι θάνατοι σημειώθηκαν στην Κύπρο από τη γρίπη Η1Ν1, από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα. Άλλα έξι άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ δύο άλλοι ασθενείς νοσηλεύονται σε παθολογικές κλινικές και δέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της ομάδας λοιμωδών νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου, το 90% των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό στην Κύπρο, δεν είχαν εμβολιασθεί και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το Υπουργείο Υγείας, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού και ανησυχίας, όταν λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας με κυριότερο τον εμβολιασμό, καθώς πρόκειται για έναν ήπιο ιό.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Καϊσής, κάλεσε τα άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό που εμφανίζουν γριπώδη συνδρομή, εάν αυτή δεν υποχωρεί και επιδεινώνεται, να επισκέπτονται το γιατρό τους έγκαιρα και να μη μένουν στο σπίτι, αναμένοντας ότι θα περάσει από μόνη της.

Τα κύρια προληπτικά μέτρα που συστήνονται για την αντιμετώπιση της γρίπης Α, είπε είναι τα εξής:
– Ο εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και το
ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
– Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών.
– Η σωστή χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων, κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, η οποία θα πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό και χωρίς να προηγείται απαραίτητα εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.