«Από Αύγουστο… σε Αύγουστο»

Facebooktwitterpinterest

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η παρουσίαση του βιβλίου «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο» της γνωστής γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν οι: Ιάκωβος Καμπανέλης (Ακαδημαϊκός, θεατρικός συγγραφέας), Πέτρος Αλιβιζάτος (Πρόεδρος Ωνασείου, Καρδιοχειρουργός-χειρουργός μεταμοσχεύσεων), Γιάννης Πλαχούρης (Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) και Κώστας Γρίμπιλας (Δημοσιογράφος, λήπτης της καρδιάς του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ).
Χαιρετισμό απηύθυναν οι: Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Άννα Διαμαντοπούλου (Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων), Χαράλαμπος Ρούσσος (Καθηγητής, Διοικητής Ιδρύματος «Θώραξ») και Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος (Ακαδημαϊκός) ενώ διαβάστηκε επιστολή του απερχόμενου Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Αρμένης και Γιάννης Ζουγανέλης.

Στο πλήθος των προσκεκλημένων παραβρέθηκαν άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, ακαδημαϊκοί, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες, ιδιαίτερα από τον ιατρικό κόσμο.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gema, έκανε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεύτερη έκδοση ενώ τα έσοδα από τα συγγραφικά δικαιώματα της πώλησής του θα δοθούν για την ενίσχυση της υποτροφίας «Ιωάννης Κρικέλης» στο MIT.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο Από Αύγουστο … σε Αύγουστο η Ελευθερία Κρικέλη (γνωστή γιατρός και αφιερωμένη εδώ και χρόνια στη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων στη χώρα μας) ξετυλίγει τη ζωή της για να θυμίσει σε όλους μας ότι η ελπίδα είναι πάντα εδώ.
Το δικό της ταξίδι στη ζωή, ξεκίνησε από τη γενέτειρα της, την Κεφαλονιά. Μετά το χτύπημα του φονικού Εγκέλαδου τον Αύγουστο του 1953, τότε που μαζί με την οικογένεια της αποχαιρέτησε το νησί και μαζί την αδελφή της Ελβίρα.
Το 1970 μαζί με το Νίκο, φτιάχνουν τη δική τους οικογένεια. Στις 19 Αυγούστου του 1974 τη χρονιά που έκανε την ειδικότητα της, έρχεται στη ζωή της το πρώτο θεϊκό δώρο, ο Γιάννης της. Δύο χρόνια αργότερα την οικογενειακή ευτυχία θα συμπληρώσει ο μικρός της γιος Στέφανος.
23 Αυγούστου 1995, ο 21 ετών Γιάννης συνεπής στο ραντεβού του με τη μοίρα, αναχωρεί για τη Βοστώνη. Η μάνα Ελευθερία Κρικέλη αποχαιρετά το γιό της στο αεροδρόμιο. Αύγουστος 2004, η γυναίκα Ελευθερία Κρικέλη συναντάει στο σπίτι της στη Ραφήνα την Άννα. Η Άννα προσπαθεί να της περιγράψει πως χάθηκε η 10 ετών κόρη της Χρύσω σε μια διάβαση πεζών στη Λεμεσό. Αύγουστος 2009, η γιατρός Ελευθερία Κρικέλη, στη Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου που εργάζεται, βρίσκεται δίπλα στο νεαρό Ντουζόν Ζάμι. Στα 19 του χρόνια ξεκίνησε από την Αυστραλία να συναντήσει τη μοίρα του στη Μύκονο.
Ο Γιάννης, ο Ντουζόν και η Χρύσω… είναι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές της ζωής που μέσα από ένα συγκλονιστικό «παιχνίδι» συμπτώσεων ενώνονται με τρόπο μαγικό στο πρόσωπο μιας γυναίκας και μάνας: της γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη. Τα τρία πρόσωπα, όλα τους νέα παιδιά, που δεν γνωρίστηκαν ποτέ. Τα όργανά τους, όμως, χάρισαν ζωή σε συνανθρώπους τους.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ελπίδα: η Ελευθερία Κρικέλη επέλεξε τα κύτταρα του γιου της Γιάννη να μη σταματήσουν να ζουν επειδή το διάλεξε η μοίρα. Επέλεξε όπως χαρακτηριστικά η ίδια λέει να «δωρίσει το Δώρο της», άλλωστε οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν ξεχαστούν.
Το βιβλίο προλογίζει ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός Ιάκωβος Καμπανέλης.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.