Μαριαλένα Κυριακάκου

Mαριαλένα Κυριακάκου

Facebooktwitterpinterest

Παιδίατρος,

Η Dr Mαριαλένα Κυριακάκου MD, PhD γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ με βαθμό Απολυτηρίου Άριστα. Το 2004 ολοκληρώνει τις σπουδές της λαμβάνοντας πτυχίο από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Το 2004 αποκτά την άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος και το 2010 ανακηρύσσεται Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα. Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε ως Επιστημονική  Συνεργάτης ιατρός στο Νεογνικό Τμήμα της Β΄Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής Παν/μίου Αθηνών καθώς και στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στα πλαίσια εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Γενική Παιδιατρική στην Β’ Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παίδων Αγία Σοφία» το 2013. Από το Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται αρχικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης και κατόπιν ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στη Μονάδας Αλλεργιολογίας της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Π. και Αγλαϊα Κυριακού)με εξειδίκευση στην Παιδοαλλεργιολογία. 

Η Dr Mαριαλένα Κυριακάκου MD, PhD έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συναντήσεων ενώ συμμετείχε με εισηγήσεις σε πολλά ελληνικά και ξένα συνέδρια. Έχει επίσης δημοσιεύσει τέσσερα άρθρα σε διεθνή περιοδικά (Pubmed) ενώ στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγεται και η συμμετοχή της στη συγγραφή βιβλίου ασκουμένων φοιτητών της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών υπό τον τίτλο « Ενδομήτρια Καθυστέρηση Ανάπτυξης».

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 εώς τον Οκτώβριο 2014 συνεργάστηκε ως παιδίατρος με την εταιρεία “SOS Ιατροί” για την αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών κατ’οίκον. Από τον Νοέμβριο του 2014 έως και τον Μάρτιο του 2017 εργάστηκε ως Επιμελήτρια στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής “Μητέρα”, Όμιλος Υγεία. Από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με την Παιδιατρική Κλινική “Μητέρα” για την αντιμετώπιση και νοσηλεία ασθενών που παρακολουθεί ως θεράπων ιατρός.

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από το 2004 και επίσημο μέλος του EAACI (European Academy of Allergy and Clinical Immunology) από το 2013.

Η ίδια συμμετέχει και σε εθελοντικές δράσεις. Συγκεκριμένα, συμμετέχει ενεργά στην Ελληνική Οργάνωση “Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ»” (Mission”ANTHROPOS”) η οποία επιδιώκει κοινωφελή σκοπό και έχει ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση. Σκοπός της οργάνωσης είναι η δωρεάν προσφορά ιατρικής βοήθειας σε άτομα ή πληθυσμούς που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, χωρίς καμία φυλετική, πολιτική, θρησκευτική ή άλλου είδους διάκριση.

Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (Pubmed)

The role of IGF-1 and ghrelin in the compensation of intrauterine growth restriction

Leptin and adiponectin concentrations in intrauterine growth restricted and appropriate for gestational age fetuses, neonates, and their mothers.

Intrauterine growth restriction and circulating neurotrophin levels at term.

Circulating levels of inflammatory markers in intrauterine growth restriction.

Facebooktwitterpinterest