Χρήστος Ασημομύτης

Ασημομύτης Χρήστος

Facebooktwitterpinterest

Πλαστικός Χειρουργός
Αισθητική & Επανορθωτική Χειρουργική
Επιμελητής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ
Συνεργάτης ΙΑΣΩ GENERAL

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.

 

  • Αποφοίτησε από το 8ο Λύκειο Αθηνών με βαθμό 18,4 και εισήλθε κατόπιν επιτυχών πανελληνίων εξετάσεων στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων – Τμήμα Ιατρικό το Σεπτέμβριο του 1988.

 

  • Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με βαθμό «λίαν καλώς» το 1994.

 

  • Ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού Ιατρός το Μάρτιο του 1995.

 

  • Παρακολούθησε τα μαθήματα της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού (Σ.Ε.Υ.), από το Μάρτιο του 1995 έως το Μάρτιο του 1996, αποφοιτώντας με βαθμό 18,62. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, υπηρέτησε ως βοηθός σε διάφορες κλινικές του 401 ΓΣΝΑ και παρακολούθησε τα μαθήματα της Σχολής Ειδικών Όπλων Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΕΟΕΔ) – τμήμα Ραδιολογικού-Βιολογικού-Χημικού Πολέμου.

 

  • Υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου Υγειονομικού (ΛΥΓ) στην 21η ΤΘΤ (Κομοτηνή), ως υπεύθυνος σε θέματα ΔΥΓ του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 21 ΤΘΤ και ως υπεύθυνος του Ιατρείου Φρουράς Κομοτηνής, από το Μάρτιο του 1996 έως το Μάρτιο του 1998, με επιστημονικά, διοικητικά και επιτελικά καθήκοντα.

 

  • Επιλέχθηκε να εκπαιδευτεί στην ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής κατόπιν επιτυχών εξετάσεων που διοργανώθηκαν από την Διεύθυνση Υγειονομικού του Γ.Ε.Σ. τον Μάρτιο του 1997.

 

  • Ασκήθηκε για 2 έτη στη Γενική Χειρουργική, στη Β’ Χειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ από το Μάρτιο του 1998 έως το Μάρτιο του 2000.

 

  • Ασκήθηκε για 4 έτη στην ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Απρίλιο του 2004, στο Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας».

 

  • Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας του Πλαστικού Χειρουργού κατόπιν εξετάσεων τον Ιούνιο του 2004.

 

  • Υπηρέτησε ως Επιμελητής στη Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του 401 ΓΣΝΑ από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2004.

 

  • Υπηρέτησε ως Δντής του Χειρουργικού Τμήματος του ΣΤΕΠ/95 ΤΥΕΘ από το Νοέμβριο του 2004 έως το Νοέμβριο του 2005.

 

  • Υπηρέτησε ως Επιμελητής στη Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του 417 ΝΙΜΤΣ από το Νοέμβριο του 2005 έως το Μάρτιο του 2008 και ως Διευθυντεύων από το Μάρτιο του 2008 μέχρι σήμερα.

 

  • Διατελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Μικροχειρουργικής, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρ/κής Χεριού, καθώς και τον αντιστοίχων Ευρωπαικών.

 

  • Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Θεραπεία του Γναθοπροσωπικού Καρκίνου.

 

  • Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

  • 11 Δημοσιευμένες εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά Πλαστικής Χειρουργικής, Χειρουργικής Ογκολογίας και Ορθοπαιδικής.

 

  • 17 Δημοσιευμένες περιλήψεις εργασιών σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Στοματικής Ογκολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής.

 

  • 45 Ανακοινωμένες εργασίες σε Ελληνικά συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής, Χειρουργικής Χεριού, Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής.

 

  • 29 Ανακοινωμένες εργασίες σε Διεθνή συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής, Μικροχειρουργικής, Χειρουργικής Χεριού και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.

 

  • Συμμετείχε ως εκπαιδευόμενος σε 31 σεμινάρια Πλαστικής, Επανορθωτικής Αισθητικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

  • Συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε 10 σεμινάρια Πλαστικής, Επανορθωτικής, Αισθητικής Χειρουργικής και Μικροχειρουργικής στην Ελλάδα.

 

  • Έχει λάβει 2 πρώτα βραβεία για ανακοινωμένες εργασίες σε Ελληνικά Συνέδρια Πλαστικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ογκολογίας.

 

 

 

 

Επιστημονική Δραστηριότητα

 

  • Υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

  • Διατέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 10th INTERNATIONAL CONGRESS ON ORAL CANCER που διεξήχθη στη Κρήτη από 19 έως 24 Απριλίου 2005.

 

 

 

 

 

Μετεκπαιδευτικά Mαθήματα-Σεμινάρια (ως Εκπαιδευόμενος)

1998
Ολοκλήρωσα μετά από επιτυχείς εξετάσεις το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “ADVANCE TRAUMA LIFE SUPPORT” (ATLS), που διοργανώνεται από την Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών τον Μάρτιο του 1998.
Επιστημονική ημερίδα με θέμα : «Η Αλυσίδα Επιβίωσης του Επείγοντος, οι Ασθενείς Κρίκοι» που διοργάνωσε το ΕΚΑΒ στις 28 Μαρτίου 1998.
1999
Μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας του έτους 1999.
Επιστημονική ημερίδα Πλαστικής Χειρουργικής με Θέμα: «Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου», που πραγματοποιήθηκε στο 251ΓΝΑ στις 30 Απριλίου 1999.
Μετεκπαιδευτικά μαθήματα του Διαβητολογικού Κέντρου της Β’Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Σακχαρώδη Διαβήτη ( 22-26 Νοέμβριος 1999) υπό την αιγίδα της European Association for the Study of Diabetes.
2000
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 10 Ιουνίου 2000 με θέμα: «Αισθητικές επεμβάσεις αποκατάστασης προσώπου με τη χρήση πορώδους πολυαιθυλενίου (MEDPOR) ».
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 25 Νοεμβρίου 2000 με θέματα: «Dupuytren, Botox, Ευρειαγγείες-Κιρσοειδείς ανευρύνσεις».
2001
17ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής που διοργάνωσε η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2001).
2002
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 23 Φεβρουαρίου 2002 με θέματα: «Εγκαύματα Κεφαλής και Τραχήλου, Ενέσιμο Πολυγαλακτικό Οξύ (New Fill) ως νέο Εμφύτευμα Προσώπου».
10η Εβδομάδα Άσκησης στη Μικροχειρουργική που διοργάνωσε η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα 26 Μαΐου-1 Ιουνίου 2002).
Πρακτική Άσκηση στη Μικροχειρουργική διάρκειας 12 εβδομάδων, που διοργάνωσε η Κλινική Χειρουργικής του Χεριού και Μικροχειρουργικής του Γ.Π.Ν.Α. ΚΑΤ (1 Απριλίου- 21 Ιουνίου 2002).
Εφαρμοσμένο Σεμινάριο με θέμα Τραυματικές Κακώσεις Χειρός, που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής και Επανορθωτικής του Π.Γ.Ν.Α. Ο Ευαγγελισμός (15 Νοεμβρίου 2002).
2003
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 25 Ιανουαρίου 2003 με θέμα : «Ρινοπλαστική».
Ημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Στόματος», που διοργάνωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η Ελληνική Ογκολογική Εταιρεία στις 29 Μαρτίου του 2003.
2ο Σεμινάριο Παρασκευής Κρημνών επί Ζώντων Ιστών που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής των Νοσοκομείων Υγεία και Π.Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς (Αθήνα 22-24 Μαΐου 2003).
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 7 Ιουνίου 2003 με θέματα: «Face Lift και Facial Augmentation».
1ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής για Προχωρημένους της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Αθήνα 11-12 Σεπτεμβρίου 2003).
1ο Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού και Review Course με πρακτική άσκηση σε πτωματικά χέρια, που διοργάνωσε η Ορθοπαιδική Κλινική και το Εργαστήριο Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Μέτσοβο 25-28 Οκτωβρίου 2003).
International Course on Body Contouring & Aesthetic Breast Surgery που διοργάνωσε το Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης Βελγίου υπό την αιγίδα της European Association of Plastic Surgeons (3-4Δεκεμβρίου 2003).
21th International Workshop on Free & Island Flaps που διοργάνωσε το Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης Βελγίου, υπό την αιγίδα της European Association of Plastic Surgeons (4-6Δεκεμβρίου 2003).
2004
Διημερίδα με θέμα : «Νέες τάσεις στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού», που διοργάνωσε η Βαλκανική Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Θεσσαλονίκη 23-24 Ιανουαρίου 2004).
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 28 Φεβρουαρίου 2004 με θέμα : «Μεταμόσχευση Μαλλιών».
Ημερίδα με θέμα : «Τι νέο στη Μικροχειρουργική και στη Χειρουργική Χεριού», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Χεριού και η Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στις 24 Απριλίου 2004.
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 13 Νοεμβρίου 2004 με θέμα : «Αισθητικές Αποκαταστάσεις».
22th International Workshop on Free & Island Flaps που διοργάνωσε το Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης Βελγίου, υπό την αιγίδα της European Association of Plastic Surgeons (1-3Δεκεμβρίου 2004).
International Course on Body Contouring & Aesthetic Breast Surgery που διοργάνωσε το Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Λιέγης Βελγίου υπό την αιγίδα της European Association of Plastic Surgeons (3-4Δεκεμβρίου 2004).
2005
1ο Σεμινάριο Μεταφοράς Ελεύθερων Κρημνών σε Ζώντες Ιστούς που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία (Αθήνα 18-20 Μαρτίου 2005).
2006
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 25 Φεβρουαρίου 2006 με θέμα : «Σύγχρονες Τάσεις στη Θεραπεία του Εγκαύματος».
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 8 Απριλίου 2006 με θέμα : «Ελλείμματα Ιστών Κάτω Άκρων».
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Πλαστικής Χειρουργικής της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής στις 27 Μαΐου 2006 με θέματα : «α) Πλάγια εκτομή του SMAS, β) Το mask lift Αισθητικές και επανορθωτικές εφαρμογές, γ) Ενδοσκοπικό lift μετώπου και δ) Επανορθωτικές επεμβάσεις προσώπου.
2008
10th International Master Course on Aging Skin. (Παρίσι 9-12 Ιανουαρίου 2008).

 

 

 

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα-Σεμινάρια (ως Εκπαιδευτής-Ομιλητής)

2002
Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Μικροχειρουργικής που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Αθήνα 5-7 Ιουνίου 2002).
2004
2ο Σεμινάριο Μικροχειρουργικής για Προχωρημένους που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Πλαστικής-Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Αθήνα 10-12 Μαρτίου 2004).
2005
6ο Σεμινάριο Παρασκευής Κρημνών επί Ζώντων Ιστών που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αθήνα 9-11 Ιουνίου 2005).
2ο Σεμινάριο Μεταφοράς Ελεύθερων Κρημνών σε Ζώντες Ιστούς που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία (Αθήνα 24-26 Νοεμβρίου 2005).
7ο Σεμινάριο Παρασκευής Κρημνών επί Ζώντων Ιστών που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής των Νοσοκομείων Υγεία και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αθήνα 15-17 Δεκεμβρίου 2005).
2006
3ο Σεμινάριο Μεταφοράς Ελεύθερων Κρημνών σε Ζώντες Ιστούς που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία (Αθήνα 16-19 Μαρτίου 2006).
3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής με Πρακτική Άσκηση σε Ελεύθερους Κρημνούς, που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Υγεία και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αθήνα 13-15 Νοεμβρίου 2006).
9ο Σεμινάριο Παρασκευής Κρημνών επί Ζώντων Ιστών που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής των Νοσοκομείων Υγεία και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αθήνα 7-9 Δεκεμβρίου 2006).
2007
10ο Σεμινάριο Παρασκευής Κρημνών επί Ζώντων Ιστών που διοργάνωσε η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής των Νοσοκομείων Υγεία και η Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Αθήνα 5-7 Δεκεμβρίου 2007).
Facebooktwitterpinterest