ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΟΛΟΓΩΝ ΑΥΞΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ (PRP)

Facebooktwitterpinterest

 Η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων (Platelet Rich Plasma growth factors) αποτελεί  τη βασική εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην υπηρεσία της αντιγήρανσης. Αν και έχει βρει εφαρμογή στην ιατρική περισσότερο από μια δεκαετία (επιτάχυνση επούλωσης αθλητικών κακώσεων στην ορθοπεδική), μόλις τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε η χρήση της στην αισθητική πλαστική χειρουργική με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η μέθοδος βασίζεται στο δυναμικό των ίδιων των αιμοπεταλίων του αίματος να διεγείρουν τη παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα του προσώπου. Μέσα από μια απλή και ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται στο ιατρείο, λαμβάνουμε μικρή ποσότητα περιφερικού αίματος. Το δείγμα διαχωρίζεται στα συστατικά του μετά από φυγοκέντρηση, από τα οποία απομονώνονται τα αιμοπετάλια. Με χρήση αυτόλογης θρομβίνης ενεργοποιούνται και αποκοκκιώνονται τα αιμοπετάλια, εκκρίνοντας περίπου 35 γνωστές δραστικές ουσίες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες.  Οι αυξητικοί παράγοντες τοποθετούνται στα σημεία  όπου το δέρμα έχει χάσει τον φυσιολογικό του τόνο, έχει δηλαδή γίνει χαλαρό, αφυδατωμένο και χωρίς λάμψη. Οι παράγοντες  ενεργοποιούν την ενδογενή παραγωγή του κολλαγόνου, συσφίγγοντας το δέρμα και αποκαθιστώντας τη λάμψη και την ενυδάτωση από τα έσω. Η αυξημένη παραγωγή διατηρείται για τους επόμενους μήνες και σταδιακά υποχωρεί, οπότε η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί

Η συγκεκριμένη αυτόλογη μεσοθεραπεία προσδίδει εκπληκτική λάμψη στα σημεία που εφαρμόζεται ( πρόσωπο, χέρια, τράχηλος, ντεκολτέ) , χωρίς να χρησιμοποιεί ξένα προς τον οργανισμό υλικά και διακρίνεται για το φυσικό της αποτέλεσμα. Το  δέρμα σταδιακά  ανακτά την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του. Το χόριο παχύνεται  και οι λεπτές ρυτίδες εξομαλύνονται, γυρνώντας το ρολόι του δέρματος αρκετά χρόνια πίσω.

https://www.youtube.com/watch?v=Uu8Z8Tfd8_Y

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.