Ποιο μακιγιάζ μου ταιριάζει;

Facebooktwitterpinterest

Αυτό που θα δείχνει το πρόσωπο σας λαμπερό, χωρίς να φαίνεται έντονα! Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.
Η νεανική επιδερμίδα δεν έχει ατέλειες που απαιτούν τα υπερ-καλυπτικά προϊόντα, ενώ τα «βαριά» προϊόντα την κάνουν να χάνει τη φρεσκάδα της. Τα σπυράκια, που πιθανόν θέλετε να εξαφανίσετε, καλύπτονται άψογα με ένα ελαφρύ «έξυπνο» μακιγιάζ. Επιπλέον οι βαριές στρώσεις καλυπτικών προϊόντων κάποιες φόρες μπορεί να υπερτονίσουν το πρόβλημα (πχ. τα σπυράκια που εξέχουν να φαίνονται ακόμα πιο έντονα) ή να δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα στο δέρμα, πχ να επιδεινωθεί η ακμή.

Πως θα δείχνει το πρόσωπο άψογο;
Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε κρέμα με χρώμα ή ένα ελαφρύ υγρό make up (το βράδυ). Ο τόνος του χρώματος του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό πόσο επιτυχές θα είναι το αποτέλεσμα. Προτιμήστε φυσικά χρώματα που έχουν ως βάση το μπεζ (ivoire) και επιλέξτε ένα τόνο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δικό σας ή ένα πιο σκούρο την καλοκαιρινή περίοδο, όπου η επιδερμίδα σας είναι μαυρισμένη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και την τοποθέτηση του. Φροντίστε να απλώνετε καλά σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό μικρή ποσότητα, ώστε να μην ξεχωρίζει από την επιδερμίδα σας.
Υπάρχουν συνθέσεις που απαντούν στις ανάγκες κάθε επιδερμίδας, από την ξηρή έως τη λιπαρή, από την επιδερμίδα με ακμή μέχρι την ευαίσθητη. Προτού εφαρμόσετε το make-up σας, φροντίστε να έχετε καθαρίσει καλά την επιδερμίδα σας.

Ξηρή επιδερμίδα: Πρέπει να επιλέξετε ένα make-up το οποίο να μην ξηραίνει περαιτέρω την επιδερμίδα γιατί έτσι θα σπάσει γρήγορα. Προτιμήστε ένα ενυδατικό make-up σε λεπτόρρευστη υφή για να απλώνεται άνετα και να μην «τραβάει».
Κανονική επιδερμίδα: Η κανονική επιδερμίδα μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε είδος make-up χωρίς να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Διάλεξτε ένα λεπτόρρευστο make-up που προσαρμόζεται στο χρώμα και στην υφή της επιδερμίδας, ώστε να φαίνεται απολύτως φυσικό.
Λιπαρή επιδερμίδα: Πρέπει να επιλέξετε ένα makeup το οποίο δεν θα σας επιβαρύνει με επιπλέον λιπαρότητα.
Ένα make-up με μόρια πούδρας θα δώσει ματ αποτέλεσμα και θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τη γυαλάδα.
Ευαίσθητη επιδερμίδα: Η ευαίσθητη επιδερμίδα χρειάζεται ένα make-up που δεν θα την ερεθίζει.
Επιλέξτε ένα make-up με υποαλλεργική σύνθεση, το οποίο θα σας προσφέρει ενυδάτωση και άνεση.
Κατάλληλες είναι οι διορθωτικές βάσεις, δηλαδή βάσεις με ειδική σύνθεση για επιδερμίδα με προβλήματα.
Αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ερεθισμού ή ευαισθητοποίησης.
Επιδερμίδα με ακμή: Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας πολύ καλά με τα προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιείτε και να εφαρμόσετε τη θεραπευτική αγωγή που ακολουθείτε. Αφήστε στη συνέχεια το πρόσωπό σας να στεγνώσει και ξεκινήστε το μακιγιάζ. Δοκιμάστε ένα παχύρρευστο υπερκαλυπτικό make-up, με σύνθεση όμως που δεν κλείνει τους πόρους και δεν προκαλεί μαύρα στίγματα.

Χρωματολόγιο

Ο ιδανικότερος τρόπος για να επιλέξετε την καταλληλότερη απόχρωση είναι στην άκρη του σαγονιού ή εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χέρι μας και πάντα σε φυσικό φωτισμό. Δοκιμάζουμε λοιπόν το make-up στην εσωτερική πλευρά του αντίχειρα που προσομοιάζει καλύτερα την σκούρα εξωτερική πλευρά και την πιο ανοιχτή εσωτερική πλευρά. Σας παραθέτω ορισμένες βασικές αρχές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το make-up που σας ταιριάζει.

Στις ροζ-μπεζ επιδερμίδες ταιριάζουν οι αποχρώσεις με βάση το κόκκινο.
Στις μπεζ επιδερμίδες που δεν κοκκινίζουν ταιριάζουν οι αποχρώσεις με βάση το κίτρινο.
Στις κόκκινο-κίτρινες επιδερμίδες ταιριάζουν οι αποχρώσεις με βάση το πορτοκαλί.

Τέλος, να θυμάστε πως ένα concealer θα σας βοηθήσει να καλύψετε σπυράκια, κοκκινίλες και μαύρους κύκλους. Χρησιμοποιήστε το πριν από οτιδήποτε άλλο και απλώστε το όσο γίνεται καλύτερα.
Φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ ότι πρέπει να αφαιρείτε κάθε ίχνος make-up πριν κοιμηθείτε για να μπορεί η επιδερμίδα να αναπνέει καλύτερα και να γίνει θρέψη και ανάπλαση κατά την διάρκεια του ύπνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατερίνα Χειλαδάκη

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.