Σπάνια επέμβαση στο Hadassah σε βρέφος που ακόμα ήταν στην κοιλιά της μητέρας

Facebooktwitterpinterest

Πολυεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε, με επιτυχία, σπάνια επέμβαση για απεμπλοκή των αεραγωγών βρέφους, το οποίο ήταν ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του και συνδεδεμένο με τον πλακούντα.

Η κατάσταση του βρέφους, το οποίο πάσχει από την περίπλοκη συγγενή διαταραχή Σύνδρομο Stickler, είναι πολύ καλή. Λόγω του Συνδρόμου η κάτω γνάθος του βρέφους ήταν πολύ μικρή και η γλώσσα του έπεσε προς τα πίσω, εμποδίζοντας τους αεραγωγούς του. Εάν το βρέφος είχε γεννηθεί χωρίς να προηγηθεί η επέμβαση, δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του.

Η επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από έναν μαιευτήρα, ωτορινολαρυγγολόγους, νεογνολόγους, πνευμονολόγους, έναν καρδιολόγο και έναν αναισθησιολόγο, ήταν στο χειρουργίο κατά τη διάρκεια της τραχειοστομίας που εκτελέστηκε για να σώσει τη ζωή του βρέφους. Μόνο το κεφάλι και οι ώμοι τραβήχτηκαν για την επέμβαση και το μωρό παρέμεινε συνδεδεμένο με τον πλακούντα. Μόλις ολοκληρώθηκε η τραχειοστομία, το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται αποκλειστικά από το νοσοκομείο αυτό.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.