3η Ημερίδα Προγράμματος Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης

Συνέδριο για το Χρόνιο Πόνο & τα Ρευματικά-Μυοσκελετικά Νοσήματα με είσοδο ελεύθερη για το κοινό Facebooktwitterpinterest

Πώς μπορώ να αποκτήσω μια νέα θεση εργασίας έχοντας ένα χρόνιο νόσημα; Ποια τα δικαιώματά μου στο χώρο εργασίας;Πώς θα ξεπεράσω τα εμπόδια που αντιμετωπίζω εντός του εργασιακού πλαισίου;

Στην 3η Ημερίδα του Προγράμματος “Ευαισθητοποίηση & Επαγγελματική Ενδυνάμωση Ατόμων με ρευματικά νοσήματα”,η κα Μανιώτη Αγγελική,Υπεύθυνη κατάρτισης κέντρου Δια Βίου μάθησης Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ”, θα μιλήσει σχετικά με το δικαίωμα στη γνώση και την αξία συμπεριληπτικότητας στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Επίσης,ο κος Ιωάννης Λυμβαίος,Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.Αμε.Α.,θα μιλήσει για τα άτομα με αναπηρία στο χώρο εργασίας,τα δικαιώματά τους και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.

Θα παρακαλούσαμε θερμά,όποιος ενδιαφέρεται να παραστεί στην ενημερωτική ημερίδα,στις 13 Ιανουαρίου,στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων,στις 10π.μ.,να κάνει κράτηση θέσης στο 2108847268.

 

Λίγα Λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αφορά σε άτομα που νοσούν και είναι άνεργα ή απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που δεν ενδείκνυνται για την κατάσταση της υγείας τους.

Οι συμμετέχοντες είχαν μια αρχική συνάντηση με ψυχολόγο, όπου διερεύνησαν  από κοινού τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους αναφορικά με την επαγγελματική τους ζωή.

Από τον  Οκτώβριο,έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες με εκπροσώπους φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των δικαιωμάτων, της επανένταξης στην αγορά εργασίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Σε αυτές τις ημερίδες  συλλέγουν χρήσιμες πληροφορίες και γνωρίζουν τους φορείς  και τις υπηρεσίες που θα μπορούν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση τους.

Τέλος, οι συμμετέχοντες εντάχθηκαν σε ομάδες ψυχοδράματος στις οποίες ενεργοποιήθηκαν, ενδυναμώθηκαν  και  επεξεργάστηκαν μέσα από σειρά συνεδριών την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.