Μπανάνα με μέλι και κανέλα!

Facebooktwitterpinterest

Ένα γλυκό σνακ με λίγες θερμίδες.

Ενα ιδανικό σνακ που καλύπτει όλες τις ώρες την ανάγκη μας για κάτι γλυκό, χωρίς να μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θα μας προσφέρουν υγεία και ευεξία.

Η μπανάνα θα μας δώσει πολλή ενέργεια καθώς είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά.

Έχει πολλές φυτικές ίνες και παρέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και ιχνοστοιχεία (κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο).

Οι μπανάνες  θεωρούνται από τους περισσότερους ως  παχυντικό φρούτο και πολλοί τις  αποφεύγουν λανθασμένα όμως, γιατί μια μπανάνα μας δίνει περίπου στις 120 θερμίδες (ανάλογα και με το μέγεθος) και δεν πρόκειται να μας παχύνει..

Επιπλέον θα βοηθήσουν στην ψυχολογική μας διάθεση όταν νιώθουμε άσχημα λόγω των υψηλών επιπέδων τρυπτοφάνης που περιέχουν που μετατρέπεται σε σεροτονίνη.

Το μέλι είναι ένα προιόν με μεγάλη βιολογική αξία που θα μας γλυκάνει ευχάριστα, ενώ  με τα θρεπτικά στοιχεία στοιχεία που περιέχει θα μας χαρίσει ευεξία και υγεία.. Περιέχει υδατάνθρακες, βιταμίνες, πρωτεΐνες, ένζυμα, οργανικά οξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και νερό, ουσίες απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μια κουταλια κομπόστας θα μας δώσει περίπου 64 θερμίδες..

Η κανέλα θα αρωματίσει ευχάριστα το σνάκ μας και θα βοηθήσει στην ρύθμιση της γλυκόζης αίματος ώστε να μην πεινάμε..

Στυλιανή Γερακάκη

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.