Μάθε τα ΠΑΝΤΑ, για τον καθαρισμό των δοντιών…

Facebooktwitterpinterest

Ο καθαρισμός δοντιών είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η πέτρα και η οδοντική μικροβιακή πλάκα καθώς και οι επιφανειακές χρωστικές από τα δόντια (από καφέδες, αναψυκτικά, τσιγάρο κ.τ.λ).
Πώς γίνεται ο καθαρισμός δοντιών;

Ο καθαρισμός σήμερα με την χρήση των υπερήχων γίνεται εντελώς ανώδυνα γρήγορα και αποτελεσματικά.
Οι υπέρηχοι εκπέμπουν δονήσεις, ώστε να απομακρύνονται από τα δόντια τα περισσότερα μεγάλα κομμάτια πέτρας.
Για την απομάκρυνση και των μικρότερων υπολειμμάτων πέτρας χρησιμοποιούνται οδοντριατρικά εργαλεία και τέλος νήμα. Μετά τον σωστό καθαρισμό γυαλίζουμε τα δόντια ώστε να είναι λεία και να αποφεύγεται η εύκολη προσκόλληση της πλάκας και πέτρας. Τέλος ενισχύουμε το σμάλτο των δοντιών με φθόριο!

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε καθαρισμό;
Η συχνότητα που πρέπει να επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρο για καθαρισμό ποικίλλει. Σε γενικές γραμμές μια φορά το εξάμηνο, αλλά αυτό εξαρτάται από την ποιότητα των δοντιών του κάθε ασθενή. Πολλές φορές δεν είναι η πλάκα και η πέτρα που επιβάλλουν την πιο σύντομη επισκεψη για καθαρισμό αλλά οι χρωστικές οι οποίες προσκολλούνται στα δόντια και αλλοιώνουν το χρώμα τους.
Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός δοντιών…
Πέραν του αισθητικού κριτηρίου, ο συνεπής καθαρισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις περιοδοντικές νόσους, όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα, σε αρχικά στάδια, πριν δηλαδή προκαλέσουν βλάβη στους ιστούς που στηρίζουν τα δόντια (ούλα και οστά των γνάθων).
Η τακτική επίσκεψη για έλεγχο και καθαρισμό είναι ο καλύτερος τρόπος να προλάβουμε προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν στα δόντια, τα ούλα μας αλλά και απλώς για να χαρίσουμε στον εαυτό μας ένα λαμπερό λευκό χαμόγελο!

 

Διονυσία Συκά

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.