Σταμναγκάθι και αμύγδαλα: Οι σύμμαχοι των διαβητικών

Facebooktwitterpinterest
Όπως η μπίρα απορρυθμίζει το ζάχαρο, έτσι σταμναγκάθι και αμύγδαλα το ισορροπούν.
Το σταμναγκάθι, όπως προκύπτει από έρευνες βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκόζης στο αίμα και βοηθά στην αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη σε ήδη πάσχοντες. Ταυτόχρονα λειτουργεί προληπτικά, αλλά και ως ασπίδα σε όσους έχουν προδιάθεση. Την ίδια ώρα, τα αμύγδαλα μπορούν να περιορίσουν την αύξηση της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης μετά τα γεύματα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Metabolism, έδειξε ότι η κατανάλωση περίπου 45 γραμμαρίων αμυγδάλων ρίχνει τις τιμές της ινσουλίνης και της γλυκόζης.
Πρόσθετα οφέλη Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και πειραματικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2.
Κάνουν καλό στην καρδιά και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και ανόργανων συστατικών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε.
Επίσης, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ινών, ριβοφλαβίνης και ασβεστίου. Από την άλλη πλευρά, το σταμναγκάθι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες και Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σύμμαχοι της καρδιάς, της καλής υγείας του οργανισμού, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δρουν κατά της οξείδωσης των κυττάρων και της αντιγήρανσης των ιστών.
Διαθέτει αντισηπτικές, αντιρρευματικές και υπογλυκαιμικές ιδιότητες, ενώ περιέχει βιταμίνες C και Ε καθώς και ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο και μαγνήσιο.Πηγή: http://voltarakia.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.