Kάντε 10 σημαντικές αλλαγές στη ζωη σας το 2017 και κερδίστε 10 χρόνια ζωής!

Facebooktwitterpinterest
  • Καθιερώστε το μεσημεριανό ύπνο!

Έρευνες στον τομέα της χρονοβιολογίας δείχνουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος συμβάλει στη ρύθμιση των κατεχολαμινών που επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς αυξάνοντας την προοπτική της μακροζωίας.

  • Εστιάστε στην πρόληψη!

Ο γιατρός πρέπει να είναι ο καλύτερός σας φίλος όχι μόνο στην αντιμετώπιση αλλά κυρίως στην πρόληψη.

Κάντε κάθε χρόνο τις στοιχειώδεις προληπτικές εξετάσεις.

Η πρόληψη καταργεί τη θεραπεία…

  • Περισσότερα (καλά) λιπαρά!

Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς, τις ελιές και το ελαιόλαδο, αλλά και στα αβοκάντο, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την υγεία μας, καθώς ρίχνουν τα επίπεδα ‘’κακής’’ χοληστερόλης (ανεβάζοντας ταυτόχρονα εκείνα της ‘’καλής’’), και ελαττώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.

  • Βάλτε φως στη ζωή σας.

Στην Αγγλία χρησιμοποιούν τεχνητό φως το Χειμώνα για να μειώσουν τα ποσοστά κατάθλιψης. Εμείς στην Μεσόγειο το έχουμε φυσικό.

Εκμεταλλευτείτε το φυσικό φως και χρησιμοποιείστε το καθώς ενεργοποιεί το σύστημα ορμονών που μας κάνει χαρούμενους. Ειδικά τώρα το Χειμώνα που η μέρα μικραίνει, καταπολεμήστε την κατάθλιψη βγαίνοντας για 15 λεπτά σε φυσικό φως.

  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ξινόγαλα!

Οι μικροοργανισμοί που περιέχει, θωρακίζουν το πεπτικό σας σύστημα και αυξάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού δηλαδή την άμυνα και προστασία του από ασθένειες.

  • Πιείτε 2-3 ποτήρια κόκκινο κρασί την Εβδομάδα!

Δεν είναι τυχαίο που το κρασί θεωρείται τόσο σημαντικό κομμάτι της Μεσογειακής διατροφής. Η (με μέτρο πάντα) κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει αποδειχθεί πως ελαττώνει την ανάπτυξη προβλημάτων της καρδιαγγειακής λειτουργίας που σχετίζονται με την ηλικία. Επιπλέον, βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, όπως και την αντίδραση του σώματος στις φλεγμονές.

  • Τρώτε περισσότερο ψάρι

Τα πολύτιμα για την υγεία της καρδιάς λιπαρά ωμέγα-3 μπορούν να ελαττώσουν την ‘’κακή’’ χοληστερόλη, να βοηθήσουν το σώμα να αντιμετωπίσει τις φλεγμονές, και ταυτόχρονα μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακής προσβολής. Και η καλύτερη πηγή αυτών των λιπαρών είναι τα ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και η πέστροφα.

  • Άφθονα φρούτα & λαχανικά

Η βιταμίνη C προστατεύει τα κύτταρα του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση. Επειδή, όμως, η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, ο οργανισμός μας δεν μπορεί να την αποθηκεύσει. Συνεπώς, πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά.

  • Οι αιωνόβιοι γυμνάζονται!

Τα οφέλη της γυμναστικής τα γνωρίζετε. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι έρευνες ανακαλύπτουν ότι όσοι έφτασαν ή πέρασαν τα 100 είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό…Είχαν ως τρόπο ζωής κάποια μορφή άσκησης.

Το πιο σημαντικό επίσης είναι ότι φτάνουν τα 100 και παραμένουν υγιείς ψυχικά και σωματικά με διαύγεια και σωματική ευεξία.

Ας τους μιμηθούμε!

  • BEMER…για υγεία & ευεξία!

Επισκεφθείτε το Sophistic Beauty (Θερμαικού 119, Περαία Θεσαλονίκης) και κάντε τη πρώτη σας συνεδρία ΔΩΡΕΑΝ!

Βοηθάει στη μικροκυκλοφορία, στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στη κατακράτηση υγρών, καθώς και στη κυκλοφορία του αίματος, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στους πόνους των αρθρώσεων.

                                                                                             Have a healthy New Year!

 

Αναστασία Βένου

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.