Συνέδριο «Εξατομικευμένη Θεραπεία»

Facebooktwitterpinterest

Στοχευμένες και καινοτόμες θεραπείες – Οφέλη για τον ασθενή

– Εξοικονόμηση για το σύστημα υγείας

Με την παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και διεθνών ομιλητών θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2016 στο Divani Caravel το Συνέδριο “Εξατομικευμένη Θεραπεία”, το οποίο διοργανώνεται για 3η χρονιά από τo Health Daily και τη Boussias Communications.

Κεντρικός στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση και υιοθέτηση της εξατομικευμένης θεραπείας προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας αλλά και η δημιουργία συναίνεσης μεταξύ των φορέων για την προώθηση κοινών στόχων. Παράλληλα, μέσω των διακεκριμένων ομιλητών θα αναδειχθούν τα νέα πεδία στοχευμένης θεραπείας, οι προκλήσεις και οι αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε θεσμικό επίπεδο, καθώς και η συμβολή των πεδίων αυτών σε οικονομικό και κλινικό επίπεδο

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου εστιάζουν στα οφέλη της εξατομικευμένης θεραπείας για το σύστημα υγείας, στις εξελίξεις της εξατομικευμένης θεραπείας προς όφελος των ασθενών και του συστήματος υγείας, στις καινοτόμες εξατομικευμένες προσεγγίσεις από τη φαρμακοβιομηχανία καθώς και παρουσιάζει τη θέση των ασθενών.

Το συνέδριο, θα ανοίξουν με ομιλία τους ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης και ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης.

Ο κορυφαίος γενετιστής Στυλιανός Αντωναράκης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής Ιατρικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γενετικής και Γενομικής iGE3 της Γενεύης, Πρόεδρος του HUGO (Human Genome Organization), με την παγκοσμίως αναγνωρισμένη έρευνα στις γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν κληρονομικές παθήσεις, όπως την αιμοφιλία, τη μεσογειακή αναιμία και το σύνδρομο Down, θα αναπτύξει με κεντρική ομιλία, τα νέα πεδία στοχευμένης θεραπείας και τη συμβολή αυτών σε οικονομικό και κλινικό επίπεδο.

 

Ερχόμενη από τις ΗΠΑ, η Dr. Hana TotaryJane, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, με ισχυρό υπόβαθρο στην Ανοσολογία, Φαρμακολογία και Φυσιολογία και ερευνητική εμπειρία σε θέματα που επικεντρώνονται σε καινοτόμες προσεγγίσεις μέσω στοχευμένων κυτταρικών θεραπειών για την καταπολέμηση της αγγειακής νόσου, θα αναφερθεί στη σημαντικότητα της εξατομικευμένης θεραπείας μέσω στοχευμένων κυτταρικών θεραπειών.

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται από τον Elmar Nimmesgern, Αναπληρωτή Επικεφαλής Μονάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Διεύθυνση Έρευνας & Καινοτομίας, Ε2 Καινοτόμος και Εξατομικευμένη Ιατρική, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλαπλούς τομείς έρευνας στο χώρο της υγείας και η ομιλία του θα εστιάσει στην Εξατομικευμένη Θεραπεία με γνώμονα τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Επίσης, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι: Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος MSD, Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Πρόεδρος Φαρμακευτικής Ομάδας, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Μιχάλης Καραμούζης, Παθολόγος-Ογκολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΙΜΒΕ, Μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας, Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή Παν/μιου Κρήτης, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, Ιωάννης Μπουκοβίνας, MD, PhD, PharmaD, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης, Αργύρης Τζουβελέκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών, Τμήμα Ανοσολογίας, «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», Αικατερίνη Χατζάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Εργαστήριο Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Αικατερίνη Σταυροπούλου-Γκιόκα, Διευθύντρια Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Τέλος, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών και φαρμακευτικών εταιρειών θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της εξατομικευμένης θεραπείας.

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, επισκεφτείτε το παρακάτω Link: http://personalizedmedicine.boussiasconferences.gr/default.asp?pid=4&la=1

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.