Αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την κύηση!

Facebooktwitterpinterest
Ναυτία και έμετοι στην αρχή της κύησης
Οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ναυτία και οι έμετοι σταματούν αυτόματα μεταξύ 16 και 20 εβδομάδων     κύησης και δεν σχετίζονται με κακή έκβαση αυτής. Σε περίπτωση που απαιτείται θεραπεία των συμπτωμάτων, συστήνονται μη φαρμακολογικά     μέσα (ginger, βελονισμός) ή φαρμακολογικά μέσα (αντιισταμινικά).

Καύσος
Η αντιμετώπισή του στις έγκυες που υποφέρουν είναι η αλλαγή των διαιτητικών τους συνηθειών, με τελευταία επιλογή τη χρήση αντιόξινων.
Δυσκοιλιότητα
Οι γυναίκες με δυσκοιλιότητα θα πρέπει να τροποποιούν τη δίαιτά τους, ώστε να περιλαμβάνει δημητριακά και φυτικές ίνες.
Αιμορροΐδες
Καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις αποτελεσματικής θεραπείας τους, θα πρέπει να συστήνεται στις γυναίκες τροποποίηση της διαιτητικής τους αγωγής και,   εάν τα συμπτώματα παραμένουν, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι συνήθεις κρέμες για τις αιμορροΐδες.
Κιρσοί φλεβών
Είναι συχνό σύμπτωμα της κύησης και η χρήση ελαστικών καλτσών βελτιώνει τα συμπτώματα, αλλά δεν εμποδίζει την εμφάνιση νέων.
Κολπικά υγρά
Η αύξηση των κολπικών υγρών στην κύηση είναι κοινό σύμπτωμα, αλλά εάν συνοδεύεται από κνησμό, πόνο, κακοσμία ή πόνο κατά την ούρηση, θα     πρέπει να διερευνηθεί, καθώς μπορεί να οφείλεται σε φλεγμονώδη παράγοντα.
Σε περίπτωση μυκητιασικής κολπίτιδας, θα πρέπει να δίνεται τοπική αγωγή μιας εβδομάδας, καθώς η από του στόματος αγωγή δεν έχει αποδειχθεί ότι     είναι ασφαλής στην κύηση.
Πόνος στην μέση
Αντιμετωπίζεται με ασκήσεις στο νερό και μασάζ.
Αλέξανδρος Μάινας,
Γυναικολόγος,

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.