Φοβάσαι μη σου μείνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης; Έτσι θα μείνεις σε φόρμα! vo1

Facebooktwitterpinterest

Κάθε μέλλουσα νέα μαμά συχνά αναρωτιέται αν τα κιλά της εγκυμοσύνης ήρθαν…για να μείνουν. Πώς άλλωστε να γυμναστείς με την «κοιλιά» στο στόμα; Κι όμως!Αυτές οι ασκήσεις yoga είναι σχεδιασμένες γι” αυτό ακριβώς, αλλά και για να βοηθήσουν το σώμα να προετοιμαστεί για τον τοκετό.

Μπορούν να γίνουν σ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στο πρώτο τρίμηνο, έχοντας πάντα βέβαια τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας! Θα χρειαστείτε μια μπάλα και άνετα ρούχα! Προτιμάτε να μην φοράτε κάλτσες για να μην γλιστρήσετε!

1. Κάθεστε πάνω στην μπάλα με ανοιχτά τα πόδια, φέρνετε τα χέρια στο πλάι, «ανοίγοντας» το στήθος και εκπνέοντας φέρνετε τα χέρια μπροστά «τραβώντας» την πλάτη σας λίγο προς τα πίσω, καμπουρίτσα. Επαναλαμβάνετε 8 φορές. Προσοχή μην σφίγγετε την κοιλιά σας!

1_1

2. Κάθεστε στο έδαφος, το ένα πόδι μπροστά λυγισμένο και το άλλο προς τα πίσω, φέρνετε την μπάλα στο πλάι του μπροστινού ποδιού και την κρατάτε με το αντίστοιχο χέρι. Παίρνετε μια εισπνοή και στην εκπνοή κάνετε κάμψη στο πλάι , σπρώχνοντας την μπάλα μακριά μέχρι να τεντώσει το χέρι σας! Επαναλαμβάνετε 5 φορές και αλλάζετε πλευρά!

2_2

3. Ερχεστε στα γόνατα ανοίγοντάς τα αρκετά και ενώνοντας πίσω τα δάχτυλά σας! Κρατάτε την μπάλα μπροστά σας με τα δυο χέρια, εισπνέετε και εκπνέοντας τεντώνετε το σώμα σας προς τα μπροστά και σηκώντας τη λεκάνη σας από τις φτέρνες. Επαναλάβετε 5- 8 φορές ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση. Προσοχή μην «σπάτε» τη μέση σας, μην τεντώνεστε υπερβολικά, δεν πρέπει να σας «τραβάει» η κοιλιά σας και προσπαθήστε να έχετε ίσια την πλάτη σας όσο το δυνατόν περισσότερο!

3_3

Ιωάννα Βαπορίδη, MSc καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ειδικευμένη στην άσκηση και εγκυμοσύνη , www.aquabirth.gr

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.