Βάλτε τη βρώμη στη διατροφή σας!

Facebooktwitterpinterest

Η βρώμη (κουάκερ) είναι ένα δημητριακό εξαιρετικής ποιότητας που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες  και πρωτεΐνες από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό πρωινού, και στην απλή μορφή της, περιέχει μόνο ίχνη σακχάρων και λιπών.

Τι προσφέρει στον οργανισμό; επιφέρει αίσθημα πληρότητας και κορεσμού και το διατηρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμβάλει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, αποτελεί ιδανική τροφή στο διαβήτη, στην υπέρταση, κατά τη δίαιτα και στους αθλητές, και εξαιρετική τροφή για καθημερινή κατανάλωση στα πλαίσια της Μεσογειακής διατροφής για οποιονδήποτε.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταναλώσουμε τη βρώμη ώστε να έχει τη θέση της στη διατροφή μας σε καθημερινή βάση, καθώς είναι εξαιρετικά ευέλικτη τροφή. Μπορεί να καταναλωθεί όχι μόνο στο πρωινό γεύμα, αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό, ή σαν ενδιάμεσο σνακ, σε ποικιλία συνδυασμών π.χ. με γάλα ή γιαούρτι όπου μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σταφίδες, βραστό με γάλα ή νερό σαν κρεμώδης σούπα, στην παρασκευή μπισκότων ή ψωμιού σαν επιπλέον συστατικό, και μπιφτεκιών αντί για ψωμί ή φρυγανιά.

Απολαύστε λοιπόν τη βρώμη στους συνδυασμούς που σας αρέσουν και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές της ιδιότητες κάνοντάς τη σύμμαχο στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και καλής υγείας γενικότερα.

Βιβή Κατσαρού,

Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.