Τι είναι το ρέικι

Facebooktwitterpinterest
Το ρέικι είναι Ιαπωνική ενεργειακή μέθοδος θεραπείας κατά την διάρκεια της οποίας ο θεραπευόμενος λαμβάνει ζωτική ενέργεια με σκοπό την χαλάρωση, την ευεξία, την θεραπεία του πνεύματος του νου αλλά και του σώματος. Με απλό και εύκολο τρόπο ο θεραπευτής ακουμπά τα χέρια του απαλά σε διάφορα σημεία του σώματος του θεραπευόμενου και μεταδίδει την ενέργεια του ρέικι διαμέσου των χεριών του.

Ρέικι σημαίνει συμπαντική ζωτική ενέργεια. Rei είναι το πνευματικό, το ιερό. Ki είναι η ζωτική ενέργεια, αυτό που οι Κινέζοι λένε “τσι” και οι Ινδοί “πράνα”.
Αυτή η πνευματική μέθοδος ολιστικής θεραπείας αναβίωσε από τον Δρ. Μικάο Ουσούι στα μέσα του 19ου αι. Μετά από νηστεία, απομόνωση και διαλογισμό που κράτησε 21 ημέρες ο Μικάο Ουσούι έφερε στο φως το ρέικι. Όπως ο ίδιος έχει πει”θυμήθηκε” τα σύμβολα, τους συντονισμούς τον τρόπο θεραπείας ενός πανάρχαιου θεραπευτικού συστήματος.
Ο μυημένος στο ρέικι γίνεται αγωγός της συμπαντικής ενέργειας που υπάρχει παντού γύρω μας και δίνει πνοή σε όλα τα έμβια όντα. Η ενέργεια του ρέικι εγχύεται στον θεραπευτή από το ανώτερο ενεργειακό κέντρο, το τσάκρα της κεφαλής και διοχετεύεται στον θεραπευόμενο διαμέσου των χεριών βοηθώντας τον άνθρωπο να έχει γαλήνη και ισορροπία σε όλα τα επίπεδα. Ρέικι μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας ή στους άλλους με το φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα εφόσον είμαστε μυημένοι και έχουμε συντονιστεί με τον υψηλό κραδασμό.
Οι ηθικές αρχές του Ρέικι
Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς
Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις
Τίμα τους γονείς σου, τους δασκάλους σου και τους γεροντότερους
Κέρδιζε τίμια το ψωμί σου
Δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον
Τα οφέλη της θεραπείας
Αυξάνει την ζωτικότητα
Βοηθά την μείωση του στρες και μας απελευθερώνει από το καθημερινό άγχος
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Στο συναισθηματικό επίπεδο βοηθά στην αποφόρτιση των αρνητικών συναισθημάτων
Αυξάνει την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται
Βοηθά την μείωση του στρες και μας απελευθερώνει από το καθημερινό άγχος
Αποκαθιστά την ομαλή ροή της ενέργειας στο σώμα
Απομακρύνει σε ενεργειακό επίπεδο τυχόν μπλοκαρίσματα και καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες
Βοηθά στη πνευματική σύνδεση, την διεύρυνση της συνειδητότητας
Οδηγός στην πνευματική ανάπτυξη του ατόμου
Πως μπορώ να λάβω θεραπεία

Θα έρθετε σε επαφή μ’ έναν θεραπευτή μυημένο στο ρέικι. Θεραπείες μπορούν να δίνουν όσοι έχουν λάβει τον δεύτερο βαθμό συντονισμού και πάνω. Ο μυημένος στον 1ο βαθμό μπορεί να κάνει ρέικι στον εαυτό του. Ο θεραπευόμενος ξαπλώνει σ’ ένα κρεβάτι μασάζ ή σε ένα στρώμα και ο θεραπευτής ακουμπά απαλά τις παλάμες του σε διάφορα σημεία στο σώμα του θεραπευόμενου πάνω από τα ρούχα. Το ρέικι δεν είναι μασάζ. Ο θεραπευόμενος χαλαρώνει βαθιά και επιτρέπει στην ζωτική ενέργεια να εισέλθει στο σώμα του διαμέσου των χεριών του θεραπευτή. Η αίσθηση είναι ευχάριστη και μπορεί να νιώσουμε ζεστασιά. Σε κάποια σημεία ίσως αισθανθούμε ρίγος, μούδιασμα ή ανατριχίλα. Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι η ενέργεια ρέει. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου μία ώρα και τελειώνοντας ο θεραπευόμενος πρέπει να αισθάνεται χαλαρωμένος και σε ευεξία. Χαρακτηριστικό των ανθρώπων που μόλις έχουν λάβει ρείκι είναι η αίσθηση πως έχουν γεμίσει με ενέργεια.

Kωνσταντίνα Βολονάκη

Κράτα το

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.