Αποτρίχωση με κερί… Μάθε τα πλεονεκτήματα της και τι να προσέξεις !

Facebooktwitterpinterest

Η αποτρίχωση με κερί είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης καθώς έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αρχικά, ξεφεύγετε από την καθημερινή έννοια και φροντίδα λόγω του ότι οι τρίχες καθυστερούν να επανεμφανιστούν.

Επίσης, μαζί με την αφαίρεση των τριχών γίνεται κι αφαίρεση των νεκρών επιθηλιακών κυττάρων κι έτσι το δέρμα γίνεται απαλότερο.

Και τέλος, με την πάροδο του χρόνου κι αν δεν υπάρχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα, οι θύλακες εξασθενούν και οι τρίχες σιγά σιγά λιγοστεύουν μέχρι που σε πολλά σημεία εξαφανίζονται.

 

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε μετά την αποτρίχωση για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα χωρίς ερεθισμούς και μολύνσεις.

wax-men

Για τις επόμενες 24 ώρες θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση σε ζεστά περιβάλλοντα (ζεστό μπάνιο, χαμαμ, τζακούζι κλπ) και κάθε τρόπο εφίδρωσης γιατί ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και μπορεί πολύ εύκολα δημιουργηθεί μόλυνση.

Ο καθαρισμός που μπορεί να γίνει μετά την αποτρίχωση είναι ένα χλιαρό ντουζ χωρίς να τρίψετε τις περιοχές και αμέσως μετά με καθαρά χέρια να τοποθετήσετε κάποια αντισηπτική κρέμα.

Για την υπόλοιπη μέρα φροντίστε να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και ρούχα που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει και μειώνουν την ποσότητα του ιδρώτα ώστε να μην προκληθεί κνησμός, κοκκινίλα ή οποιαδήποτε μορφή ερεθισμού.
Κάποιες μέρες μετά, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα, να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να αποφύγετε την ανάπτυξη των τριχών προς τα μέσα.

Κι όταν οι τρίχες αρχίσουν να επανεμφανίζονται, αποφύγετε το ξυράφι διότι με το ξύρισμα διαταράσσεται ο κύκλος της αποτρίχωσης.

Αφήστε τις τρίχες να μεγαλώσουν 3-4 χιλιοστά κι επαναλάβετε την αποτρίχωση με κερί.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.