Η Siemens εισέρχεται στον τομέα των Mοριακών Υπηρεσιών για την Ογκολογία

Facebooktwitterpinterest
    • Η Siemens Healthcare GmbH αποκτά την εταιρεία ΝΕΟ New Oncology AG
    • Η εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική της Siemens Healthineers προκειμένου να γίνει ένας αξιόπιστος και ολιστικός συνεργάτης για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης

  • Η Siemens Healthineers θα επεκτείνει το portfolio της με υπηρεσίες που σχετίζονται με τις μοριακές εξετάσεις και τις τεχνολογίες για ογκολογία και γενωμική.

Η Siemens Healthineers έχει επεκτείνει το διαγνωστικό της portfolio με την απόκτηση της ΝΕΟ New Oncology AG, στην Κολωνία της Γερμανίας. Η διαγνωστική πλατφόρμα ΝΕΟ1 της εταιρείας για το καρκινικό γονιδίωμα θα υποστηρίξει τους παθολόγους και τους ογκολόγους παρέχοντάς τους ολοκληρωμένες Mοριακές πληροφορίες προκειμένου να τους βοηθήσουν στην επιλογή στοχευμένων θεραπειών για τον καρκίνο. Η ΝΕΟ New Oncology αναπτύσσει αναλύσεις μοριακού προφίλ βασισμένες στο NGS (Next Generation Sequencing, Αλληλούχιση Επόμενης Γενιάς), τόσο για δείγματα ιστών, όσο και για σωματικά υγρά. Αυτές περιλαμβάνουν το NEOliquid, ένα τέστ υγρής βιοψίας για την ανάλυση των γενωμικών προφίλ συμπαγών όγκων από ένα απλό δείγμα αίματος. H υψηλή ποιότητα της τρίτης γενιάς τεχνολογίας υβριδικής δέσμευσης της ΝΕΟ New Oncology επιτρέπει την ανάλυση του κυκλοφορούντος καρκινικού όγκου DNA, με υψηλή ακρίβεια.

Η εξαγορά της ΝΕΟ New Oncology σηματοδοτεί για τη Siemens Healthineers το σημείο έναρξης για γενωμικές εξετάσεις βασισμένες στο NGS και επεκτείνει τις δυνατότητές της στον τομέα της ιατρικής ακρίβειας και των συνοδών διαγνωστικών εξετάσεων (companion diagnostics). Επιπλέον, η Siemens Healthineers εγκαθιδρύει μια επαγγελματική προοπτική στον τομέα των μοριακών υπηρεσιών, με σκοπό να παρέχει εξετάσεις και άλλες ενεργοποιημένες υπηρεσίες σε γιατρούς, νοσοκομεία και εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην πιο σύγχρονη ιατρική πληροφορία και τεχνολογίες.

«Η αποστολή της Siemens Healthineers είναι να αποτελέσει τον καταλύτη των παρόχων υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως και να δουλέψει μαζί τους ως έμπιστος συνεργάτης τους, να τους βοηθήσει να βελτιώσουν τα ιατρικά αποτελέσματα και να μειώσουν τα κόστη» δήλωσε ο David Stein, επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικής και Καινοτομίας της Siemens Healthineers. «Ως τμήμα αυτής της αποστολής, έχουμε επικεντρωθεί στο να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε τρία πεδία: τη Μοριακή Διάγνωση, τις Υπηρεσίες και τις Προηγμένες Θεραπείες». Η ΝΕΟ New Oncology εναρμονίζεται με αυτά τα τρία πεδία παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα σε μοριακές διαγνώσεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγήσουν τη διάγνωση, όπως και τις αποφάσεις για θεραπεία στην ογκολογία. Η εξαγορά αυτή μας επιτρέπει να εισέλθουμε σε αυτό το πεδίο, έναν τομέα που δεν καλύπτεται από τις παρούσες δραστηριότητές μας, με παροχές κορυφαίας ποιότητας».

«Η απόκτηση της NEO New Oncology θα μας επιτρέψει να παρέχουμε ογκολογικές εξετάσεις και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε γιατρούς, νοσοκομεία και εργαστήρια» δήλωσε ο Sebastian Kronmueller, επικεφαλής των Μοριακών Υπηρεσιών της Siemens Healthineers. «Με το να καλύπτουμε γενωμικά τεστ που βασίζονται τόσο στο αίμα όσο και στους ιστούς, θα μπορούμε να παρέχουμε πραγματοποιήσιμα κλινικά αποτελέσματα, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις. Συνεργαζόμαστε ήδη με την ομάδα της ΝΕΟ New Oncology, και δυνατούς συνεργάτες πάνω στην έρευνα για να διευρύνουμε περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των Μοριακών Υπηρεσιών μας και να επεκτείνουμε τη γεωγραφική μας εμβέλεια, προσφέροντας αυτές τις εξετάσεις στις σημαντικότερες παγκόσμιες αγορές».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος της Siemens Healthineers» είπε ο Andreas Jenne, Διευθύνων Σύμβουλος της NEO New Oncology AG. «Η παγκόσμια παρουσία θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε και να επεκταθούμε σε νέες αγορές. Θέλουμε να αναπτύξουμε νέες, ολοκληρωμένες λύσεις για τη διάγνωση του καρκίνου με τη Siemens Healthineers, να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των εξετάσεών μας και να προσφέρουμε υπηρεσίες, οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς να επιλέξουν τη σωστή θεραπεία για τους ασθενείς τους».

Η ΝΕΟ New Oncology AG ιδρύθηκε το 2012 και απασχολεί περίπου 30 υπαλλήλους. Η εξαγορά της εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Κολωνία, έγινε από τη Siemens Healthcare GmbH στα τέλη Μαρτίου του 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ΝΕΟ New Oncology είναι διαθέσιμες στο http://www.newoncology.com

1Η ΝΕΟ δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, παρά μόνο για ερευνητική χρήση. Για κανονιστικούς λόγους η μελλοντική διαθεσιμότητά της δεν είναι εγγυημένη. Παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με τον τοπικό οργανισμό Siemens για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχετικά με τη Siemens AG                                  

Η Siemens AG (με έδρες το Βερολίνο και το Μόναχο) είναι μια παγκόσμια υπερδύναμη στον κλάδο της τεχνολογίας που αποτελεί συνώνυμο της μηχανολογικής υπεροχής, της καινοτομίας, της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του διεθνούς χαρακτήρα για πάνω από 165 χρόνια. Με παρουσία σε περισσότερες από 200 χώρες, η εταιρεία εστιάζει στους τομείς της ηλεκτροδότησης, των αυτοματισμών και της ψηφιοποίησης. Ως ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων, η Siemens κατέχει την πρώτη θέση στην κατασκευή υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Ταυτόχρονα, είναι ένας κορυφαίος πάροχος γεννητριών ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου και λύσεων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ πρωτοπορεί και στις λύσεις υποδομών, αυτοματισμών και λογισμικού για τον κλάδο της βιομηχανίας. Η εταιρεία είναι ακόμα μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών ιατρικού απεικονιστικού εξοπλισμού, όπως συστήματα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στους κλάδους των εργαστηριακών διαγνωστικών συστημάτων και της κλινικής Πληροφορικής. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2015 (ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015), τα έσοδα της Siemens από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα €75,6 δισ. και τα κέρδη στα €7,4 δισ. Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, η εταιρεία απασχολούσε σχεδόν 348.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: www.siemens.com

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.