Δωρεάν εξέταση για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 σε 5 Δήμους

Facebooktwitterpinterest

Ενημέρωση Κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και Δωρεάν εξέταση σε 5 Δήμους από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ),

με τη συνεργασία και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματίων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), και την ευγενική χορηγία της Boehringer Ingelheim Hellas, πρόκειται να πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών ομιλιών με θέμα:

Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2: όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζω

Οι ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων ενημέρωσης που υλοποιεί το Διαδημοτικό Δίκτυο για την Πρόληψη σοβαρών Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού.
Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Οι μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από το σακχαρώδη διαβήτη συνδυάζονται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, περιφερικής αρτηριοπάθειας, αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, νεφροπάθειας κλπ.
Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι η  πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, μέσω της ενημέρωσης του πληθυσμού, σε συνδυασμό με δωρεάν εξέταση (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) για όσους παραβρεθούν. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

  1. Στο Δήμο Τρίπολης, την Τετάρτη 1/6/2016, στις 18.30 στο ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης, Πλατεία Βαλτετσίου 4.
  2. Στο Δήμο Χαλκιδέων, την Τρίτη, 7/6/2016, στις 10.30, στο Γ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Χαλκίδας, περιοχή Αλωνάκι, οδός Βορείου Ηπείρου 57.
  3. Στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, την Τετάρτη, 8/6/2016, στις 18.30, στο Β΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας (Μαλακοπή), Αγίου Χριστοφόρου 1.
  4. Στο Δήμο Αιγάλεω, την Τετάρτη, 8/6/2016, στις 10.30, στο Γ΄ ΚΑΠΗ Δήμου Αιγάλεω, Δελφών 49 & Τομπάζη.
  5. Στο Δήμο Αλίμου, την Παρασκευή, 10/6/2016, στις 10.00, στο Α΄ ΚΑΠΗ Αλίμου, Λ. Καλαμακίου & Ερεχθείου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε ότι «Το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία να εξεταστούν και να ενημερωθούν για τη νόσο του σακχαρώδους διαβήτη δημότες των Δήμων-μελών του Δικτύου μας, που στη σύγχρονη εποχή έχει ιδιαίτερα ανησυχητική αυξητική τάση. Η ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας μας. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας.»

Στοιχεία Διεύθυνσης:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Κεντρικά Γραφεία: Πλατεία Εργατικών Κατοικιών, 151 24 Μαρούσι
Τηλ.: 210 8067888, Fax: 210 6105641, email: info@eddyppy.gr
Γρ. Β. Ελλάδας: Α. Σαμανίδη 21, 552 36
Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη Θεσσαλονίκης
Τηλ.: 2313 301038, Fax: 2310 345981
email: GrafeioB.Ellados@eddyppy.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.