Λαχταριστά μαριναρισμένα μύδια

Facebooktwitterpinterest

Νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους και θα δώσει άλλη «πινελιά» γεύσης στο οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)

  • 1800 γρ. μύδια
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 κλαδάκια θυμάρι
  • 100 ml ή 7 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 25 γρ. μαϊντανός, χοντροκομμένος

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τα μύδια με κρύο τρεχούμενο νερό, αφαιρέστε το χνούδι (γενειάδα) που έχουν στα πλάγια και τυχόν όστρακα που είναι κολλημένα πάνω τους. Εάν κάποια όστρακα είναι ήδη ανοιχτά, πετάξτε τα.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μαζί με τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ένα διάφανο μείγμα.
  3. Προσθέστε τα μύδια και το κρασί. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε να πάρουν βράση για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάξτε όσα μύδια δεν ανοίξουν.
  4. Προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.

 

https://www.epithimies.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.