43ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, στη Σύρο από 11 -14 Μαΐου!

Facebooktwitterpinterest

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα από 11 -14 Μαΐου στο Θέατρο Απόλλων, σε αίθουσες του Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου και του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες των νοσηλευτών κι εκτιμώντας τις ανάγκες της κοινωνίας μας, ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ) διοργανώνει στην Ερμούπολη της Σύρου το 43ο Πανελλήνιο Συνέδριό του, το οποίο σαν στόχο έχει να ενημερώσει, να εκπαιδεύσει και να εφοδιάσει τους σύγχρονους νοσηλευτές με γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις στον χώρο εργασίας τους.

Είναι γεγονός ότι σήμερα, σε μια περίοδο συνεχούς οικονομικής κρίσης και παράλληλα με τη ραγδαία αύξηση των αναγκών φροντίδας υγείας, οι νοσηλευτές καλούνται με τα ελάχιστα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, να προασπίσουν και να διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών της χώρας μας.

Το Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, που έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός στην κλινική νοσηλευτική κοινότητα, έρχεται να συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση τεκμηριωμένης νέας γνώσης και να διευρύνει τους επιστημονικούς ορίζοντες του νοσηλευτή.

Πλούσιο σε θέματα που άπτονται του καθημερινού εργασιακού βίου των νοσηλευτών, όπως η υγιεινή και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας, η νοσηλευτική φροντίδα ανά κατηγορία ασθενούς και οι προκλήσεις που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες στον χώρο της υγείας, το συνέδριο αποτελεί μια αφορμή ευαισθητοποίησης του νοσηλευτή, ώστε να αφήσει πίσω τις πρακτικές του παρελθόντος και να παρέχει υψηλού επιπέδου νοσηλευτική φροντίδα στον Έλληνα ασθενή.

Μέσω του συνεδρίου, εκτιμάται επίσης πως θα αναδειχθεί η πλούσια προσφορά του Έλληνα νοσηλευτή, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο του κλινικού χώρου, αλλά και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Οι εισηγήσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, ακαδημαϊκών δασκάλων και κλινικών νοσηλευτών, σε στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, κλινικά φροντιστήρια, ελεύθερες και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις, αποτελούν εχέγγυο για την εκπλήρωση των επιστημονικών σκοπών του Συνεδρίου.

Μεταξύ άλλων, στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, των τμημάτων Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των ΑΤΕΙ όλης της Ελλάδας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα από 11 -14 Μαΐου 2016, στη μαγευτική Ερμούπολη και πιο συγκεκριμένα, στο Θέατρο Απόλλων, σε αίθουσες του Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου και του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Στο συνέδριο θα εκπροσωπηθούν επίσης: η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Ελλάδος (ΕΧΕ), η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (ΕΕΕΛ), η Ελληνική Εταιρεία Νοσηλευτικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, η Ελληνική Νεφρολογική Ένωση Νοσηλευτών (ΕΝΕΝ), ο Σύλλογος Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου, ο Πανελλήνιος Καρδιολογικός Νοσηλευτικός

Τομέας, ο Τομέας Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας ΕΣΝΕ, ο Παιδιατρικός Νοσηλευτικός Τομέας ΕΣΝΕ, ο Ογκολογικός Νοσηλευτικός Τομέας ΕΣΝΕ, ο Τομέας Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής ΕΣΝΕ, ο Αναισθησιολογικός Νοσηλευτικός Τομέας ΕΣΝΕ, ο Τομέας Εκπαίδευσης ΕΣΝΕ, ο Τομέας Κοινοτικής Νοσηλευτικής ΕΣΝΕ, ο Τομέας Ψυχικής Υγείας ΕΣΝΕ κ.ά.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ερμούπολης Σύρου, Τμήματος Νοσηλευτικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήματος Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου & Τμήματος Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ Αθηνών.

Το Συνέδριο μοριοδοτείται από τον ΕΣΝΕ με 23 Διεθνείς Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης (ICNECs), σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN).

www.esnecongress2016.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.