Πυκνότερα μαλλιά σε 3 Μήνες

Facebooktwitterpinterest

DERCOS NEOGENIC GEL-FLUIDE

Τα εργαστήρια της L’Oreal, με 20 χρόνια ερευνών και 3 ευρεσιτεχνίες, φέρνουν αποκλειστικά για τη VICHY, την επαναστατική καινοτομία: DERCOS NEOGENIC GEL-FLUIDE. Το 1ο πρόγραμμα πύκνωσης των μαλλιών με STEMOXYDINE και νέα καινοτόμο υφή Gel-Fluide που είναι ιδανικά προσαρμοσμένη για χρήση σε κοντά μαλλιά.

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο ποσοστό των αντρών, ενώ σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, αφορά και τις γυναίκες. Πλήττει το 75% των αντρών, αρχίζοντας ήδη από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους, ενώ στις γυναίκες εμφανίζεται στο 25% του πληθυσμού στα 35-40 χρόνια τους, ενώ αυξάνεται στο 60%, μετά την εμμηνόπαυση.

Η αλωπεκία οφείλεται τόσο σε κληρονομικά χαρακτηριστικά, όσο και στον τρόπο ζωής μας (π.χ. διατροφή, ψυχολογία). Σημαντικό ρόλο στο κύκλο ζωής των τριχών παίζει και η εποχικότητα: περισσότεροι θύλακες τριχών μπαίνουν στην τελογενή φάση (πτώση) κατά την έναρξη της άνοιξης, η οποία συνεχίζεται το καλοκαίρι, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη τριχόπτωση το φθινόπωρο.

Για ένα «φυσιολογικό» τριχωτό κεφαλής, εκτιμάται ότι ο φυσιολογικός αριθμός των τριχών που πέφτουν κάθε μέρα ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 50 με 100. Όταν το όριο αυτό ξεπερνιέται, το τριχωτό βρίσκεται στη φάση της «μη φυσιολογικής» απώλειας τριχών.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τις 3 φάσεις τους κύκλου ζωής της τρίχας:

  1. Ανάπτυξη (αναγενής φάση): η τρίχα μεγαλώνει 0,3 mm την ημέρα για 3-4 χρόνια
  2. Σταθεροποίηση (καταγενής φάση): η τρίχα παραμένει σταθερή για 2-3 εβδομάδες και πλέον δεν αναπτύσσεται
  3. Πτώση (τελογενής φάση): η διαδικασία διαρκεί 3 μήνες μέχρι την οριστική απομάκρυνση της τρίχας από το βολβό

Μέχρι να αρχίσει ένας νέος κύκλος με μια νέα τρίχα στη θέση της παλιάς, μεσολαβεί μια φάση ύπνωσης. Πρόκειται για ένα είδος χειμερίας νάρκης που διαρκεί 2-12 μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας ο βολβός αδρανεί και παραμένει κενός.

Μέχρι σήμερα, όλες οι έρευνες στη θεραπεία της αλωπεκίας επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση των τριών φάσεων, κατά τις οποίες η τρίχα είναι ορατή στο τριχωτό με στόχο την παράταση της παραμονής των μαλλιών στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και η  φάση ύπνωσης δεν αξιοποιούνταν, μια φάση κατά την οποία η τρίχα δεν είναι ορατή, αλλά ο βολβός δεν είναι νεκρός, απλά «κοιμάται» ανενεργός και άδειος, πριν «ξυπνήσει» και περάσει σε έναν νέο κύκλο ζωής.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της φάσης ύπνωσης, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των κενών βολβών, ο αριθμός των τριχών μειώνεται ορατά και το τριχωτό της κεφαλής χάνει το σώμα του.

Βλαστοκύτταρα

Η θεμελιώδης ανακάλυψη του ρόλου τους στην αναγέννηση της τρίχας

Το βλαστοκύτταρο είναι το μόνο είδος κυττάρου που έχει την ικανότητα διαίρεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, με σκοπό την αναπαραγωγή του και τη διασφάλιση της ανανέωσης του ιστού στον οποίο βρίσκεται. Κατά συνέπεια, κάθε διαίρεση ενός βλαστοκυττάρου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου βλαστοκυττάρου (αποθέματος). Η ικανότητά τους είναι τέτοια, που τα βλαστοκύτταρα μπορούν να αναδημιουργήσουν ένα ολόκληρο όργανο.

Η ανακάλυψη και ο εντοπισμός των αποθεμάτων των βλαστοκυττάρων των θυλάκων της τρίχας καθιστούν δυνατή την εστίαση σε αυτά και την κατανόηση των μηχανισμών που οδηγούν στη γέννηση νέων τριχών.

H επιστημονική έρευνα της LOreal ανακάλυψε ότι, κατά τη φάση της ύπνωσης της τρίχας, τα βλαστοκύτταρα παίζουν ρόλο-κλειδί καθώς έχουν τη μοναδική δύναμη να «ξυπνούν» τον ανενεργό βολβό και έτσι να δημιουργούνται νέες τρίχες.  Όσο μειώνεται η φάση της ύπνωσης, τόσο μειώνεται αντίστοιχα και ο αριθμός των ανενεργών βολβών.

Ο αριθμός των τριχών αυξάνεται και τα μαλλιά είναι φανερά πυκνότερα!

STEMOXYDINE

Μετά τον εντοπισμό δύο αποθεμάτων αρχέγονων κυττάρων στον θύλακα της τρίχας, η L’ Oreal ανακάλυψε, ότι για τη βέλτιστη λειτουργία τους, τα βλαστοκύτταρα του κατώτερου αποθέματος πρέπει να βρίσκονται σε υποξικό περιβάλλον, δηλαδή σε περιβάλλον με χαμηλό επίπεδο οξυγόνου. Συχνά, εξωτερικές επιδράσεις (UV ακτίνες, στρες, ορμονικές διαταραχές) γεμίζουν το βολβό με οξυγόνο και αυτό αναστέλλει το έργο των βλαστοκυττάρων για τη δημιουργία νέων τριχών.

Η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τη VICHY στη δημιουργία του 1ου μορίου με βιομιμητική δράση, του Stemoxydine®, που μιμείται τις επιδράσεις του υποξικού περιβάλλοντος και ευνοεί την ομαλή λειτουργία των βλαστοκυττάρων. Η συγκέντρωσή του 5% προάγει τη βέλτιστη λειτουργία των βλαστοκυττάρων σε ένα ιδανικό περιβάλλον, αυτό που αποτελεί και τη πηγή της νέας τρίχας.

Η ανακάλυψη των αποθεμάτων των βλαστοκυττάρων των θυλάκων της τρίχας και η δημιουργία του Stemoxydine® συνιστούν μια παγκόσμια πρόοδο στην επιστήμη των μαλλιών.

Το προϊόν

Το DERCOS NEOGENIC GELFLUIDE με 5% Stemoxydine® είναι η 1η αγωγή αναγέννησης μαλλιών!

Ιδανική για άνδρες και γυναίκες με κοντά μαλλιά που έχουν ορατά σημάδια αραίωσης και λεπτή τρίχα. Ο αριθμός των τριχών όπως και η πυκνότητα του τριχωτού αυξάνεται κατά 4%, έως  3300 τρίχες μέσα σε 3 μήνες.

Έχει ευχάριστο άρωμα, στεγνώνει γρήγορα και δεν αφήνει τα μαλλιά λιπαρά και κολλώδη.

ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΥΦΗ GEL-FLUIDE

Η νέα υφή προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία χρήσης για άτομα με κοντά μαλλιά:

  • Δεν τρέχει στο πρόσωπο
  • Στεγνώνει άμεσα
  • Βοηθάει το hair styling

 

ΣΕ ΝΕΑ ΒΟΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Το DERCOS NEOGENIC GELFLUIDE έχει νέα συσκευασία με αντλία που επιτρέπει εύκολη και γρήγορη εφαρμογή.

Τρόπος χρήσης

  • 1 φορά την ημέρα για 3 μήνες, 1 φορά το χρόνο
  • 12 πιέσεις της αντλίας απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα
  • Εφαρμόζεται σε στεγνά ή νωπά μαλλιά. Δεν ξεβγάζεται.

 

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.