Ατροφία κόλπου: Αντιμετώπιση με την τεχνολογία Mona Lisa Touch Laser

Facebooktwitterpinterest

Ατροφία κόλπου: Συμπτώματα και αριθμοί

Μήπως υποφέρετε από ενοχλήσεις στον κόλπο σας όπως ξηρότητα, αίσθηση καύσου και κνησμό; Πιθανότατα, το κύριο αίτιο είναι η ατροφία κόλπου: μια πάθηση που επηρεάζει άμεσα τη ζωή σας όπως και τη σχέση με το σύντροφο σας.
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος:

  • 75% ανέφεραν ότι η κολπική ατροφία επηρεάζει αρνητικά τις ζωές τους

  • 63% απέτυχαν να αναγνωρίσουν την κολπική ατροφία ως χρόνια κατάσταση

  • 44% ανέφεραν ότι δεν συμβουλεύτηκαν γυναικολόγο για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους

  • 4% μόνο αναγνώρισαν τα κοινά συμπτώματα της κολπικής ατροφίας

Ατροφία κόλπου – Χαλάρωση κόλπου: Αντιμετώπιση με την τεχνολογία Mona Lisa Touch Laser

Η τεχνολογία Mona Lisa touch laser θεραπεύει αποτελεσματικά προβλήματα όπως η ατροφία και η χαλάρωση κόλπου όπως και η ακράτεια. Συνήθως μετά την εμμηνόπαυση ή μετά από τον τοκετό, η σταδιακή μείωση των οιστρογόνων καθιστούν τον κολπικό βλεννογόνο πιο λεπτό, ξηρό και λιγότερο ελαστικό. Ένα ακόμα αποτέλεσμα της ατροφίας του κόλπου είναι η δυσπαρευνία, δηλαδή ενός οξύ πόνου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εξαιτίας της έλλειψης υγρασίας και λίπανσης. Αυτή η θεραπεία μπορεί να ανακουφίσει συμπτώματα φαγούρας, ερεθισμού και αισθήματα πόνου. Επίσης, λύνει το θέμα της ακράτειας που διακρίνεται σε διάφορες αιτίες και είδη, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα ντροπής στους ασθενείς. Ως τώρα, τα παραπάνω συμπτώματα θεωρούνταν φυσική συνέπεια της εμμηνόπαυσης και του τοκετού, οπότε και οι ασθενείς επέλεγαν να τα αγνοήσουν ή υπέφεραν σιωπηλά. Ακόμη έρευνες αναφέρουν ότι μόνο το 20-25% αναζητά τελικά ιατρική βοήθεια.

Θεραπεία της ατροφίας κόλπου χωρίς φάρμακα ή εγχείριση

Το εγκεκριμένο από τον FDA (Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) Mona Lisa touch, διανέμει ακτίνες CO2 στα κολπικά τοιχώματα για την ανάπλαση των ινών κολλαγόνου στους κολπικούς ιστούς. Αυτή η διαδικασία διέγερσης της δημιουργίας κολλαγόνου κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και προώθησης του πολλαπλασιασμού των κυττάρων, αποκαθιστά τα κολπικά τοιχώματα και την κυκλοφορία του αίματος. Να σημειωθεί ότι η ίδια τεχνολογία laser χρησιμοποιείται πολλά χρόνια τώρα για την ανανέωση του δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή καλύπτει επιτέλους, ένα πολύ μεγάλο κενό καθώς είναι η μόνη θεραπεία της ατροφίας κόλπου, της σύσφιξης αιδοίου αλλά και της ακράτειας που δεν περιλαμβάνει φάρμακα ή εγχείριση. Ειδική μνεία αξίζει να δοθεί για τις ασθενείς που έχοντας ξεπεράσει διάφορα είδη καρκίνου -ειδικά μαστού-, υποφέρουν από συμπτώματα εμμηνόπαυσης και καθώς είναι αδύνατο να ακολουθήσουν θεραπείες οιστρογόνων επιλέγουν το Mona Lisa touch.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.