Διημερίδα για τον καρκίνο του μαστού από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης

Facebooktwitterpinterest

Ενσαρκώνοντας την Υγεία στη Μάνη και προσδίδοντάς της την μορφή που έχει λάβει μέσα από τους οραματισμούς μας, ποικιλία σχεδιασμών και ένα σύνολο δράσεων,

το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης λαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διενέργειας δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.».
Οι νεοπλασίες του γυναικείου φύλου αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιάστατα και συνεχώς εξελισσόμενα κεφάλαια της επιστημονικής έρευνας, της θεραπευτικής, της φαρμακολογίας, της γενετικής, καθώς και της παρηγορητικής ιατρικής. Οι κοινωνικές προεκτάσεις των εν λόγω κακοηθειών λαμβάνουν διαστάσεις τέτοιες, οι οποίες υπαγορεύουν την άμεση και έγκαιρη μέριμνα, κάτω από τον υπέρτιτλο που λέγεται Προληπτική Ιατρική. Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση των άμεσα θιγόμενων προσώπων, ωθούμενες από την τεχνολογική εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας, έχει συμβάλει σημαντικά στην αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού.
Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Η πρόοδος των επιστημονικών μεθόδων μας βοηθάει πια να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό όμως είναι πάντα ότι, όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο αποτελεσματικότερες είναι οι θεραπείες μας.
Για να το κάνουμε αυτό πράξη, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», διοργανώνει για τρίτη φορά διημερίδα με τίτλο “Καρκίνος Μαστού: Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Αναγνωρίζοντας το όφελος προς το κοινωνικό σύνολο και την εντυπωσιακή ανταπόκριση ασθενών και μη κατά την προηγούμενη εκδήλωση, κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις (ψηλάφηση μαστού, υπερηχογράφημα), με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, την αφύπνιση και ενημέρωση όλων των κατοίκων της Μάνης, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 09:00 – 17:00.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού», με ομιλητή τον κ. Γ. Ξεπαπαδάκη, Χειρουργό Μαστού, Διευθυντή Κλινικής Μαστού ΡΕΑ και Πρόεδρο της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση – Στήριξη «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», ο οποίος και θα λάβει τιμητική διάκριση από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ως αναγνώριση της προσφοράς του στον τομέα της υγείας στη Μάνη.
Σε καιρούς που οι αντιξοότητες, η δυσχέρεια και η κατακλυσμιαία έκπτωση στην διαβίωση μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού, «δικαιολογούν» την παραγκώνιση της ατομικής φροντίδας και της κατάστασης της υγείας, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης εμμένει στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα κάθε δράσης του.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.