Ανθοθεραπεία – Ανθοϊάματα Μπαχ

Facebooktwitterpinterest

Τι είναι τα ανθοϊάματα Μπαχ και πως μπορούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο

Τα ανθοϊάματα τα ανακάλυψε το 1930 ο άγγλος ιατρός Έντουαρντ Μπαχ. Υπάρχουν σε υγρή μορφή σε μπουκαλάκια με σταγονόμετρο και πωλούνται στα φαρμακεία. Το κάθε ένα από αυτά βοηθά σε μια διαφορετική αρνητική συναισθηματική κατάσταση σ’ ένα διαφορετικό αρνητικό συναίσθημα.

Ο Μπαχ πίστευε ότι η ασθένεια έρχεται ως αποτέλεσμα μίας συναισθηματικής διαταραχής και πως ο ασθενής μπορεί να βοηθηθεί αποκαθιστώντας την ισορροπία στην ψυχική του διάθεση.

Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα βιολογικό σώμα αλλά έχει και ψυχή. Αυτά τα δύο αλληλοεπηρεάζονται. Το ολιστικό αυτό σύστημα προσεγγίζει τον άνθρωπο σαν ψυχοσωματική ολότητα. Βοηθώντας τον άνθρωπο να έχει καλή ψυχική υγεία τα ανθοϊάματα Μπαχ ενισχύουν την ίαση ενεργοποιώντας την ικανότητα του οργανισμού να αυτοθεραπεύεται.

 Η κατάθλιψη, οι κρίσεις πανικού, το άγχος είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα που μπορούν να βοηθηθούν. Η ανθοθεραπεία είναι απλή και ακίνδυνη εναλλακτική προσέγγιση. Από τότε που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα χιλιάδες άνθρωποι έχουν ευεργετηθεί με την βοήθεια των ανθοϊαμάτων. Τα ανθοϊάματα όπως και όλες οι εναλλακτικές προσεγγίσεις δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τις κλασικές ιατρικές θεραπευτικές μεθόδους έρχονται να τις συμπληρώσουν. 

Σε τι βοηθά η ανθοθεραπεία:

  • Φοβίες
  • Κρίσεις πανικού
  • Κατάθλιψη  
  • Παχυσαρκία
  • Βοηθά σε όλα τα ψυχοσωματικά προβλήματα
  • Απαλλαγή από το άγχος και τις βλαβερές του συνέπειες 
  • Απαλλαγή από εθισμούς όπως αλκοόλ, κάπνισμα, χρήση ουσιών
  • Στηρίζουν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των ανθοϊαμάτων Μπαχ  σε σχέση με άλλες εναλλακτικές προσεγγίσεις:

  • Η λήψη τους είναι εύκολη
  • Για να πάρουμε τα αναθοϊάματα δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στις καθημερινές μας συνήθειες π.χ στέρηση της καφεϊνης
  • Δεν δημιουργούν παρενέργειες
  • Προάγουν την αυτοθεραπεία 
  • Βοηθούν να ξεπεράσουμε το φόβο της ασθένειας
  • Συχνά αυξάνουν την δυναμική άλλων θεραπειών

 

Η συνεδρία με τον εναλλακτικό

Πηγαίνοντας σε έναν εναλλακτικό για να σας δώσει ανθοϊάματα είναι ο καλλίτερος τρόπος να τα λάβετε. Μέσα από την προσωπική συνεδρία ο εναλλακτικός που έχει πιστοποιημένα πολύ καλή γνώση της ανθοθεραπείας θα φτιάξει το μπουκαλάκι σας μ’ ένα μείγμα ανθοϊαμάτων το οποίο θα είναι το κατάλληλο για εσάς. Η συνεδρία μοιάζει με αυτήν της ψυχοθεραπείας.

Λίγα λόγια για τον Έντουαρντ Μπαχ
Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τον Έντουαρντ Μπαχ γιατί η επαφή μου μαζί του μέσα από την δουλειά του με επηρέασε ως άνθρωπο και θεραπευτή.  Ο Έντουαρντ Μπαχ Άγγλος ιατρός βακτηριολόγος υπήρξε εξαιρετικός επιστήμονας και υπέροχος άνθρωπος. Το όνομά του έγινε γνωστό όταν εφηύρε μία σειρά εμβολίων κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμη στις μέρες μας. Εργαζόταν ως κλασικός ιατρός όμως στην πορεία στράφηκε προς την ομοιοπαθητική. Πίστευε ότι η ασθένεια είναι αποτέλεσμα της κακής συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης του ατόμου κι ότι εμφανίζεται στο σώμα έπειτα από μία εσωτερική σύγκρουση της ψυχής με τον νου . Ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα αρνητικά τους συναισθήματα και να βρουν την ισορροπία.. Αφιέρωσε την ζωή του στην έρευνα νέων θεραπειών. Ανακάλυψε τα 38 ανθοϊάματα από άνθη λουλουδιών και δέντρων της αγγλικής υπαίθρου. Άρχισε να τα χορηγεί στους ασθενείς του κι από την κλινική τους εικόνα αλλά και μέσα από εργαστηριακές εξετάσεις διαπίστωσε τα εξαιρετικά τους αποτελέσματα. Ο Μπαχ άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα ένα σύστημα θεραπείας που έχει την δύναμη να θεραπεύει ασθένειες και στην απλότητα του μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ’ ένα καθημερινό σπίτι.
Μέσα από την δική μου “εσωτερική” επαφή με τον Μπαχ, γνώρισα την εκπληκτική ενέργεια μιας μεγάλης ψυχής, ενός μεγάλου ανθρωπιστή, ελεήμων και συμπονετικού ανθρώπου.
volonaki
Κωνσταντίνα Βολονάκη
Επικοινωνία: 6944878755
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.